Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Zelena boja-savršena za dom

Zelena boja je idealna za promenu enterijera, ona simbolizuje mir, opuštanje i dobru energiju. Može se kombinovati na nekoliko načina i tako stvoriti veoma lep ambijent. Ona je najzahvalnija boja za uređenje enterijera.

Zelena boja je idealna za promenu enterijera, ona simbolizuje mir, opuštanje i dobru energiju. Može se kombinovati na nekoliko načina i tako stvoriti veoma lep ambijent. Ona je najzahvalnija boja za uređenje enterijera.Dobra je za spavaće, dnevne i dečije sobe.

Ukoliko želite da u prostoriji imate kombinaciju boja birajte  zelenu i boje tamne čokolade. Ove boje odražavju  duh Azije. To su kontrastne boje koje, zelena pruža mir u bilo kojoj nijansi, a smeđa dubinu i toplinu. Taman zid tj braon trebalo bi da bude zid nasuprot prozoru, jer ukoliko je onaj na kome je prozor, neće dolaziti do dobre refleksije svetlosti.

Zelena se savršeno slaže sa belom bojom ali i uopšte svam nijansama svetlih boja npr. svetlo roze, plava itd.. Ukoliko izaberete ovu kombinaciju stvorićete vedru i sunčanu atmosferu. Preporučuje se da nameštaj bude u belim nijansama, a ostale dekoracije zelene.

Zelena i ljubičasta, su boje koje u kombinaciji jedna sa drugom stvaraju divan i veoma karakteran ambijent. . Ove boje prave harmoničnu kombinaciju koja odgovara svim mogućim prostorima: hodniku, terasi, sobi... Spoj ovih boja izaberite ako želite moderni prostor za odmor. Ako se koriste u ulaznim prostorijama, ove boje nude eleganciju i opuštanje. Ovu kombinaciju biraju uglavnom malo smelije osobe.

Zelena je boja mira, boja nade i besmrtnosti. Ova boja je znak stabilnosti i sigurnosti. Smatra se hladnom ali i veoma opuštajućom.Kada se nađemo okruženi ovom bojom najčešće se osećamo smireno i opušteno. Zelena boja nosi obeležja bogatstva, zdravlja, prirode, rasta, svežine.Neutralna, prirodna, hladna. Predmete i zidove udaljava.

Kod ljudi s niskim pritiskom, a koji pate od nesanice i nemira, zelena je idealno rešenje za spavaće sobe. Zelena posteljina, zidovi, zavese ili noćna odeća može stvoriti potreban mir i ravnotežu, osigurati opuštajući san, ali ipak neće poput plave boje snižavati pritisak i delovati previše uspavljujuće. Ujutro ćete moći bez problema ustati iz kreveta i osećati se sveže i odmorno.

Ako ste bili u dilemi da li izabrati zelenu ili ne, i kako je kombinovati, verujem da posle ovog teksta nećete imati nedoumica.

Izvor: decorreport, ideal home, blic

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4 (6 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.