Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Zavese od perli

Idealna za letnji period, neodoljiva svojim raznolikom strukturom i bojama - zavesa od perli koristi se za vrata i prozore. Asocira na hipi period ali je i danas rado korišćena, kako iz praktičnih tako i iz dekorativnih razloga.

Zavesa idealna za letnji period, neodoljiva svojim raznolikom strukturom i bojama je svakako zavesa od perli za vrata i prozore. Iako asocira na hipi period i danas je rado korišćena i našla je svoju primenu kako iz praktičnih tako i iz dekorativnih razloga.

Zavese od perli se obično stavljaju na otvorena vrata u letnjem periodu kada je potrebno provetravanje unutrašnjeg prostora, a ujedno i kao zaštita od insekata. Najčešće se postavljaju na balkonska vrata i u zavisnosti od materijala od kojeg su napravljene stvaraju prijatan zvuk treperenjem na vetru.

U morskom ambijentu najčešće se koriste zavese od školjki. Za grad su tipičnije zavese od staklenih ili plastičnih perli. Može se koristiti i na ulaznim vratima ugostiteljskih objekata, prodavnica...

Svojim atraktivnim i šarenolikim izgledom razigravaju prostor. Pored zaštite od insekata uglavnom su namenjene za ulepšavanje prostora, a manje za stvaranje privatnosti.

Zavese od perli se takođe mogu koristiti i u dekorisanju enterijera. U enterijeru mogu vizuelno ograditi neki prostor i stvoriti blagu granicu izmedju dva prostora.  Tako mogu suptilno razdvojiti prostor kuhinje od trpezarije, dnevne sobe od trpezarije ili spavaće sobe od garderobe... Mogućnosti su velike. U kombinaciji sa rasvetom mogu se postići zanimljivi efekti kada su u pitanju staklene perle.

Dekoracija od perli se može naći i na zidu. Možete dodatno dekorisati prazan zid kačenjem zavese od perli, školjki, suvog cveća, kamenčića... Zavesa od perli se  može kombinovati i s draperijom na prozoru, radi estetike.

Zavesa od perli se lako pravi. Osmislite svoju originalnu zavesu za leto. Kao materijal vam pored perli i školjki može poslužiti dugmad, šuplja testenina obojena u razne boje, tkanina...

Još jedna vrsta zavesa je popularna u dekorisanju enterijera. To je zavesa od končanih resa. Ove zavese su dostupne u širokom spektru boja, a može se kombinovati i više boja. U enterijeru ne ostaju neprimećene. Najčešće se koriste u spavaćim sobama. Često se mogu videti i u enterijerima restorana, kafića, klubova...

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.8 (10 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Trazim bas takve zavese od

Trazim bas takve zavese od perli i zanima me gde to ima u beogradu da se kupim posto ja nikako na njih da naidjem. Hvala unapred

I ja ih trazim, samo sam u

I ja ih trazim, samo sam u Vicku nasla, ali me zanima gde jos mogu da se nadju?

gde ima da se kupe ove

gde ima da se kupe ove zavese,naravno neka radnja gde su povoljnije.videla sam ih i kod kineza,sa platnenim visuljcima oko 1500 din je metar,al ne bih kinesku ako je vec ta cena.
ranije su se koristile na ulazu u terasu al lako se kidaju.
svidja mi se fora na prozoru staviti ovako nesto preko vec obicne zavese !

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.