Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Wenge- još uvek u trendu

Wenge je vrsta tropskog drveta, vrlo tamne boje sa prepoznatljivom teksturom. Zbog svoje tvrdoće i izdržljivosti, pogodno je za podove i stepeništa, izradu sportske opreme i teških konstrukcija.

Wenge je vrsta tropskog drveta, vrlo tamne boje sa prepoznatljivom teksturom. Zbog svoje tvrdoće i izdržljivosti, pogodno je za podove i stepeništa, izradu sportske opreme i teških konstrukcija. Po mnogima neprikladno za uređenje malih prostora, ali savršeno pristaje ozbiljnim velikim enterijerima.

Wenge je vrsta tropskog drveta, vrlo tamne boje sa prepoznatljivom teksturom. Zbog svoje tvrdoće i izdržljivosti, pogodno je za podove i stepeništa, izradu sportske opreme i teških konstrukcija. Po mnogima neprikladno za uređenje malih prostora, ali savršeno pristaje ozbiljnim velikim enterijerima, dvoranama i prostranim kancelarijskim prostorima.

Wenge predstavlja i ime za braon boju koja sadrži sivkasto bakarne nijanse. Pošto se period aluminijuma, čelika i stakla u enterijeru polako završava, već dugi niz godina wenge je apsolutni hit u enterijerima, kao prirodno drvo, ali i kao dezen drveta na ostalim materijalima koji imitiraju drvo: univer, keramičke pločice, ultraplast, itd.

Toplina i efekat koji se u enterijeru postižu upotrebom drveta, ne mogu se postići ni jednim drugim materijalom. Drvo wenge ili dezen wenge uglavnom se koristi u minimalistički uređenim enterijerima, modernih formi, tako da svojom teksturom daje poseban efekat udobnog i toplog ambijenta.

Nameštaj u wenge drvetu je vrlo atraktivan, posebno ako se kombinuje sa drugim materijalima u nijansama bež boje, različitih tekstura.

 

Takođe atraktivne su i zidne obloge, pogotovo ako želite da akcentujete određeni deo enterijera. Obloga u wenge dezenu može razbiti monotoniju velike zidne površine.

Dobar komad nameštaja, kao što je ovaj klub sto, daće savršen akcenat dnevnoj sobi. Najbolje je kombinovati sa svetlo bež ili belom garniturom za sedenje.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (2 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.