Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Garderoberi - sve na jednom mestu

Bilo da je Vaš prostor mali ili velik, poseban izazov će predstavljati skladištenje garderobe. Ovo se može rešiti na više načina. Pogledajte neke od predloga u tekstu.

sliding-wardrobe-minimalist-white-glass1

Za početak  trebalo bi dobro osmisliti (shodno tome šta sve želite da držite u garderoberu) i napraviti adekvatnu podelu polica, visećih elemenata, fioka koje će se unutra naći. Često mogu da se previde neke potrebe i da na kraju dobijete višak prostora koji nije dobro iskorišćen. Razmislite šta su vaši prioriteti i skicirajte podelu unutrašnjeg prostora vašeg garderobera. Naravno uvek je dobrodošao i savet stručnjaka.

2-19-08closet7

Kao neko privremeno rešenje u vašem stanu mogu da posluže niše u zidu koje već postoje. Njih jednostavno možete da pregradite iznutra i vizuelno zatvorite kliznim panelima ili najjednostavnije kao u ovom slučaju zavesom ili draperijom.

41309-no-closet-8 258526712_508a2d6c95

Idealan plakar koji je inspirisan gradskim životom i izuzetno praktičan  za prostore kojima manjka komfor. Funkionalan je, mobilan i ne zauzima puno mesta.  Sastoji se iz dva rasklopiva dela. Na prednjoj strani (vratima) je viseći deo garderobera, tri sakrivene police nalik džepovima i velika fioka na dnu. Na drugom (leđa) delu plakara su podesive police za obuću. Ovaj plakar je odličan primer funkcionalnog dizajna, u koji može dosta toga da stane.

wardrobe11

Jednostavnijeg dizajna i znatno jeftiniji su svakako garderoberi napravljeni od platna i drvene konstrukcije. Lake građe, mobilni, imaju  mogućnost dodavanja i menjanja pozicija polica, džepova i fioka. Izuzetno su praktični uglavnom malih gabarita i  mogu da nađu mesto u svakom kutku stana. Vizelno su dobro "upakovani" iza platna koje skriva untrašnjost garderobera.

wardrobe-closet-organizernice-home-all-in-one-closet-white-cream_slideshow_image1canvas-triple-wardrobe-mink-and-dark-brown1

Srž svakog garderobera predstavljaju viseći delovi, koji su u ovom slučaju svedeni na čist minimalizam i ogoljeni tako da je sadržaj vidan.  Češće viđana u garderobama pozorišta,  ova vrsta simpatičnih čiviluka našla je svoje mesto i u savremenom gradskom stanu. Mobilni skeleti garderobera mogu da se nadju u svakom delu stana i da vam budu pri ruci. Takđe mogu biti i delovi veikih ugradnih plakara.

41309-no-closet-4341309-no-closet-32

I za kraj naravno najidealnija i najluksuznija varijacija na temu garderobera je svakako posebna prostorija za odlaganje garderobe. Može biti različitih površina, u sklopu spavaće sobe, kupatila ili  kao zasebna prostorija.

custom-closet1 closet-1 wp20lowres1

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.3 (14 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.