Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Svet tapeta

Tapete su se vratile! I to kakve! Tapete od kojih vam zastaje dah, koje obogaćuju vaš životni prostor, unose radost i posebnost u prostoriju u kojoj se nalaze. Uz pomoć tapeta učinite svoj život ružičastim, sjajnim, plišanim, glamuroznim!

Slogan jednog od proizvođača tapeta glasi: tapete su se vratile! I to kakve! Tapete od kojih vam zastaje dah, koje obogaćuju vaš životni prostor, unose radost i posebnost u svakoj prostriji gde se nalaze... Uz pomoć tapeta učinite svoj život ružičastim, sjajnim, plišanim, glamuroznim, sofisticiranim ili lucidnim!

Sve je češća primena dekorativnih tapeta u uređivanju enterijera. Istraživanja u svetu su pokazala da je porast upotrebe tapeta skočio u odnosu na upotrebu boja koji je opala. Zahvaljujući tapetama može se vrlo brzo i lako promeniti izgled prostorije.

Dva najvažnija faktora u donošenju odluke prilikom odabira dekorativnih tapeta jesu boja i dizajn. Kvalitet i cena su važne prilikom razmatranja ponuda, ali mnogo manje u samoj kupovini. Sve što možete da zamislite u vašem enterijeru mogu vam pružiti tapete: počev od boje, dezena, posebnih efekata...  Postoji puno stilova i rešenja – od mekih, cvetnih dezena i klasičnih šara, do vibrirajućih boja i tekstura koje daju moderan izgled.

Tapete svojom teksturom, bojom i dezenom zidu daju trodimenzionalnost.  Zid sa tapetom se ističe čak i kada se radi o diskretnom ili svetlom dezenu.

Postoje reljefne tapete koje se mogu bojiti različitim bojama dajući posebne efekte. Kvalitet reljejfnih tapeta omogućava da ih možete ponovo molerisati tj. promeniti boju.

Posebna vrsta tapeta je namenjena za korišćenje u kupatilima i kuhinjama. Tapete su od vinila i prikladne su za prostore u kojima postoji direktan kontakt sa vodom. Imaju veliku trajnost, lako se peru i otporne su na vodu!

Za one kojima je to bitno mogu se naći i tapete od ekološkog papira proizvedene od najkvalitetnijeg drveta koje zadovoljavaju ekološke standarde.

Poseban efekat i obilje neiscrpne inspiracije nude dizajnerske tapete. Ova remek dela grafičkog dizajna prenesena na zidove čine prostor unikatnim.  Renomirani dizajneri poput Marcela Wandersa, Linde Barker, Barbare Hulanicki, Monsoon nude jedinstven i nesvakidašnji dizajn. Ponekad je dovoljno naglasiti samo jedan zid ovakvom tapetom i on postaje detalj za sebe.

Ako jednostavno ne možete da odolite velikom izboru boja i dezena tapeta slobodno kombinujte više dezena. U tom slučaju birajte modele iz iste kolekcije ili kombinujte s jednobojnim neutralnim dezenima. Pri odabiru boja za zidove pored tapeta, birajte nijanse koje se nalaze na željenoj tapeti.

 
Capital Decor d.o.o.
Ulepšajte Vaš životni prostor zidnim tapetama
vrhunskog kvaliteta i ekskluzivnog dizajna.
telefon: +381 11 222 77 75; +381 11 222 77 76;
tel/fax: +381 11 228 24 87; mob: +381 65 249 11 55;
Capital Decor d.o.o.
Omladinskih brigada 102
11070 Novi Beograd, Srbija
www.capital-decor.com

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.4 (5 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Prikazani modeli tapeta su

Prikazani modeli tapeta su tako primamljivi...a jos i kao mala sam voljela tapete. da,da...bas te demode. samo,tada su mi se dopadale sa geometrijskim motivima,a sada me vise privlace prirodni organski oblici.

Trenutno najvise volim tapete sa izrazenom teksturom,sjajne za ljude sklone cestim promjenama...makar u boji

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.