Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Stolice za ljuljanje i sobne ljuljaške - bolje od popodnevne dremke

U trenucima kada želite da se odmorite, ali da ne spavate, stolice za ljuljanje i ljuljaške su pravo rešenje. Udobne, raznih oblika, boja i dezena uklapaju se u svaki enterijer.

Ako zaista želite da se odmorite posle napornog dana i napunite baterije za ostatak obaveza koje vas očekuju, u jednom manjem ili većem uglu vašeg doma smestite stolicu za ljuljanje ili ljuljašku. I ako na prvi pogled može delovati kao višak ili beskoristan komad nameštaja, verujte mi, bićete presrećni kada ljuljuškajući se budete čitali neku zanimljivu knjigu, gledali omiljenu TV emisiju ili posmatrali prirodu kroz prozor.

Rock on

Toliko je stvari koje moramo imati u stanu koje moraju biti strogo funkcionalne, koje nam moraju služiti nečemu jer je danas prostor zlata vredan i moramo ga iskorisiti najbolje moguće. Međutim tu negde u jednom ćoškiću uvek ćemo nekako ostaviti ugao za sebe. I ako ga nemate, vreme je da ga nabavite i ispunite toplinom i mirom. Toliko jurcanja i gužve tokom radnog dana, kada dođemo kući treba nam ono nešto što će nam vratiti energiju za ostatak dana, jer kao što svi dobro znamo kad dođemo kući s posla, ostatak obaveza tek počinje. Ako je za vas način odmora da pročitate par stranica neke dobre knjige ili gledate televiziju, listate omiljeni časopis... zašto to ne biste radili u stolici za ljuljanje. Tako zgodan, ali ne čest nameštaj u enterijeru. Dizajneri celog sveta su se potrudili nam daju da biramo razne modele i materijale. Od starinskih koje smo imali kod bake i deke, do savremenih plastičnih ili metalnih. Nije važno da li želite da se uvalite u udobnu veliku fotelju, jednu sasvim običnu stolicu sa ljuljajućim postoljem ili u pravu pravcatu ljuljašku koja visi s plafona vaše sobe. Osećaj je fantastičan.

Stolica za ljuljanje, Charles & Ray EamsStolica za ljuljanje, Michael Thonet

Zauzimaju malo prostora, možete birati onaj ugao u mraku gde ćete zadremati, možete izabrati mesto pored prozora gde ćete gledati dok se poslednji zraci zalazećeg sunca probijaju kroz drveće ili okrenuti ka televizoru i gledati omiljenu TV emisiju.

Uživanje pored prozoraČupava stolica za ljuljanje, Antonio Chitterio

Drvenu stolicu možete postaviti ako je vaš enterijer klasičan ili inspirisan Skandinavijom, takođe fenomenalno će oplemeniti i dati toplinu nekom prolaznom hodniku punom plakara sa lampicom, koja je fiskirana za samu stolicu.

Stolica za ljuljanje RexStolica koja ljuljanjem proizvodi struju za lampicu.

Jedna od onih sa kanapima će biti fenomenalna za neku vikendicu nadomak velikog grada gde ćete provoditi vikende odmarajući se od gužve i galame. Možete se odlučiti za jednu od onih što se vezuju za drvo ili pak ista takva ali sa sopstvenim postoljem, što vam omogućava da je postavite gde vam u tom trenutku odgovara. Ljuljaška od kanapa ili pruća će biti fenomenalna pod tremom, nećete pogrešiti ako postavite više od jedne, lakše ćete napraviti raspored sedenja sa ukućanima i gostima. Ako imate splav, izaberite najbolji pogled na vodu i brodiće koje prolaze i postavite ležaljku. Kako ćete slatko zadremati ljuljuškajući se u ovako nečemu.

Stolica/ležaljka od kanapaMreža sa svojim postoljem

Uživanje van grada

Za one mlade zaljubljene parove odlične su kombinacije stolica za dvoje. Ni na sred prostorije neće praviti gužvu jer može biti centralni motiv na kome se sedi sa svih strana.

ljuljanje za dvoje, Markus Kraus

Ako ste srećnik sa većim prostorom udobna, atraktivna, mladalačka ljuljaška, napravljena od plastike učiniće vaš prostor jedinstvenim. Jastučiće možete menjati i tako prilagoditi boju sa ostatkom enterijera ili vašim raspoloženjem.

Bubble chair, Eero AarnioBubble chair, Eero Aarnio

Neke od ovih stolica možete staviti u svoju kancelariju ili u radni prostor u stanu, ko kaže da je loše usred nekog posla napraviti ljuljuškajuću pauzu i samo na trenutak zamisliti da ste u nekoj prirodi.

Stolica za ljuljanje sa prepletnim poliestarskim trakamaStolica za ljuljanje sa fiksiranom lampicom

Neke od modela možete postaviti na terasu. Ispred kuće pod tremom jedna klupica će biti pravi mali raj za jutarnju kafu kad grane prvo prolećno sunce.

Ako imate stan u zgradi i malu terasuAko imate stan u zgradi i malu terasu

Ovo su samo neki primeri, na vama je da prema svojim željama i mogućnostima odaberete onu pravu.

Ako imate baštu.

 

 

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.9 (22 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.