Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Soba za devojčice

Ako se dvoumite oko uređenja ženske sobe, u ovde ćete pronaći savete i ideje sa kojima ne možete pogrešiti, kao i detalje koje će oboriti s nogu svaku devojčicu...

Ako se dvoumite oko uređenja ženske sobe, u ovde ćete pronaći savete i ideje sa kojima ne možete pogrešiti, kao i detalje koje će oboriti s nogu svaku devojčicu...

Dečija soba treba da bude "fleksibilna", u smislu da Vam daje prostora za sitne promene koje ćete praviti kako dete raste. San većine devojčica je soba roze zidova, sa baldahinom ili sličnim romantičnim detaljima, koji se lako i ekonomično mogu napraviti.

Najveći i istovremeno, najlakši za postići, utisak odaje boja zidova. Bez obzira za koju boju se odlučite, skladnost se može postići kombinacijom različitih tonova. Zidovi ne smeju biti prenapadni, jer bi to ometalo koncentraciju i uticalo negativno na san. Recimo, ako želite pink boju u sobi, ofarbajte jedan zid jarkom bojom, a ostale nekim nežnijim, pastelnim tonovima iste boje. Dobra kombinacija su i toplo-hladni tonovi, na primer: roze i zelena. Ne plašite se da eksperimentišete, jer jarke i vesele boje daju pozitivan odraz na život.

Pozitivna promena na zidovima mogu da budu i dekorativne tapete. Nove generacije tapeta se lako održavaju i duže traju, a izbor motiva je neograničen. Takođe, lako se menjaju i to njihovo svojstvo dopušta veliku slobodu i kreativnost.

Ogledalo je detalj u sobi za devojčice koji ne smete da zaboravite. Bez obzira na godine, devojčice su uvek volele da se ogledaju i probaju šminku, odeću, cipele... Zato izdvojite jedan kutak za ogledalo, čiji ram možete ofarbati u boju koja se slaže sa ostatkom sobe. Dobar efekat sa ogledalom se postiže uz interesantno osvetljenje, sa lampicama ili jednom velikom podnom lampom, na primer.

Postoji varijanta i sa toaletnim stolom, koji je uvek bio neprevaziđeno ženstven i nežan detalj u svakom prostoru. Kao i ogledalo, i toaletni sto je nešto što će Vaša devojčica želeti, bez obzira da li je tinejdžerka ili predškolskog uzrasta.

Baldahin je jedan od detalja koji daju bajkovit i divan efekat na sobu i atmosferu, a vrlo ga je lako napraviti. Vaš cilj ne treba da budu glomazni, barokni baldahini, već nežne i lake zavese. Od čvrste žice se lako može napraviti čvrsta konstrukcija o koju se kači platno ili neki drugi željeni materijal. U zavisnosti od odnosa pozicije kreveta i zida, pronađite mesto o koje će te pričvrstiti celu konstrukciju. Kao i sa ostalim detaljima, uvek se trudite da postignete harmoniju i da prostor deluje lako, čisto i prometno.

Police su vrlo bitan deo svake dečije sobe, jer služe deci da izlože nešto lično i intimno, kao što su likovni radovi, nagrade, ramovi sa fotografijama ili omiljene igračke. Zidne police su još jedan jednostavan element enterijera, a njihova primena mnogo znači. Pored toga što su praktične, personalizovaće prostor dečijim sitnicama i učiniti ga prijatnim i toplim.

Dekorativne tkanine i dezeni su siguran način da prostor postane ispunjen i topao. Devojčice posebno vole cvetne dezene, a takvi najlepše izgledaju na jastučićima, tabureima, tepihu ili providnim, lakim zavesama. Raznobojni floralni dezen se lako kombinuje sa svim bojama, i daje lep akcenat prostoru.

Starije tinejdžerke bi usrećio detalj u vidu vešalice za odeću, kao iz retro butika. Ovakve vešalice su vrlo moderne i zauzimaju malo mesta, a pored toga što dobro izgledaju, pomoćiće i lakšem održavanje reda u sobi.

Radni sto je neophodan u svakoj dečijoj sobi. U ženskoj sobi bi dobro rešenje bio sto u obliku slova L, koji svojom veličinom i oblikom omogućava istovremeno i radni prostor i dodatni kutak za sitnice.

Kao najvažnije pravilo, i u uređenju enterijera uopšte, izdvaja se moto "manje je više". Uložite trud i novac u kvalitetne i jednostavne komade nameštaja, a onaj finalni utisak će se stvoriti vremenom i sitnicama koje čine svakodnevni život.

 

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.4 (36 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Anđela Damjanović

Završila školu za dizajn u Novom Sadu,smer dizajn enterijera, student Fakulteta tehničkih nauka. Ljubitelj istorije umetnosti,arhitekture i dizajna.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.