Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Smelo uklopite različite dezene

Nemojte se ustručavati da uklapate različite dezene u jednoj prostoriji. Osnovno pravilo. Isti dezen ili isti kolorit. Pogledajte kako.

Ako ste mislili da je uklapanje različitih dezena nemoguće, pogrešili ste. Poslušajte savete koje ćete pročitati u ovom tekstu i vašu dnevnu sobu, radnu sobu, kupatilo ili kuhinju, učinite veselim i inspirativnim. Osnovno pravilo, isti dezen ili ista boja.Materijali

Preveliki izbor dezena, ne znate koji bi ste odabrali, dopada vam se i cvetni i prugasti i tufnasti, desilo vam se to, zar ne? Zašto ih ne biste pomešali? Danas su moderne tapete, posle toliko vremena vratile su se u modu i to na velika vrata. Šteta bi bilo ne iskorisiti to, izbor je fenomenalan. Međutim nailazimo na problem već postojećih boja i dezena u stanu koji se ne uklapaju sa dezeniranim tapetama.

Cvetovi,pruge,crno-beloRazličiti svetovi

Crno belo je najzahvalnije za kombinovanjePruge i šabloni

Stvari su ipak malo drugačije, osmelite se i pustite mašti na volju, poštujući neka pravila koje će vas sprečiti da napravite promašaj.

Prugasti radni prostor.Uklapanje tepiha i sofe.

Najbolje se kombinuju geometrijski oblici. Ako imate pruge na fotelji, tufnaste tapete i jedan jastuk na njoj istog takvog tufnastog dezena, imaćete dobitnu kombinaciju. Cvetni dezeni su malo komplikovaniji od geometrijskih oblika, upadljiviji su i stvaraju jači efekat pa uklapanje mora biti pažljivije. Sa cvetnim dezenima treba kombinovati ili identičan dezen drugog kolorita, ili drugu šaru koja će biti nešto smirenije od pomenute cvetne, ali iste boje.

Plavo bela kombinacijaNešto sasvim drugačije od modernog na koje smo navikli

Tribali. Možda najzanimljivija šara za kombinovanje, pritom i laka, kod tribala je najteže da pogrešite. Uklapaju se međusobno i stvaraju zanimljive prikaze koje svaki posmatrač vidi na svoj način. Mogu biti zanimljivi u radnim sobama, jer raspiriuju maštu.

Kombinacije blagih bojaPlavičasta kombinacija fotelej i jastučeta

Ako imate isti dezen na materijalima, uzmite dve različite boje, i obavezno poštujte krug boja. Izbor boje koju će te upotrebiti jako je važan, na krugu boja uklapajte boje koje su susedne ili naspramne, to su boje koje vam trebaju biti kao vodilja za uklapanje. Nemojte preterivati sa dezeniranim tkaninama. Iskombinujte najviše dva elementa. Tepih i zavesu, sofu i tepih, tapete i tepih, zavese i sofu ili jednu fotelju...

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 5 (4 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Za mnoge ljude je nocna mora

Za mnoge ljude je nocna mora da uklope boje, oblike i stilove u svom stanu ili na radnom mestu. Zato se najcesce odlucuju sa jednolicne kombinacije (crno-belo, svi komadi namestaja i predmeti u identicnom stilu), ali ovim tekstom je razbijen i ovaj tabu.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.