Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Reciklirajte “po komšiluku”

Stan koji danas izdvajam iz gomile skandinavskih, odlikuje se jedinstvenom svežinom. Atmosfera je doterana nameštajem i okićena detaljima iz šeste ruke. Ima ga po kućama sa balkanskim sindromom "ništa ne bacaj, trebaće".

Moja naiskrenija fascinacija su skandinavski enterijeri. Druga je reciklaža.
Arhitektura stambenih prostora, struktura i  raspored prostorija,  visoki plafoni, ”stotine kvadrata” , negde neka kaljeva peć … najsličnije starim stanovima po centru Beograda.

Stan koji danas izdvajam iz gomile skandinavskih, odlikuje se jedinstvenom svežinom.  Atmosfera  je doterana nameštajem i okićena detaljima iz  šeste ruke.  Ima ga po kućama sa balkanskim sindromom "ništa ne bacaj, trebaće" ...

U prostoru je oko  75% recikliranog, restauriranog  ili prepravljenog nameštaja, eventualna izvedba radova ne bi trebala biti skupa.

Izvor : brightbazaar.blogspot.comslika : brightbazaar.blogspot.com

Vreme i kreativnost su ovde od presudnog značaja.  Za ovakve investicije trebaju vam novi dušeci i jastuci, kreč, farba, šmirgla… ostalo može biti bukvalno iz kante za đubre.

slika : brightbazaar.blogspot.comslika : brightbazaar.blogspot.com

Bez sarkastičnih opaski, ovaj prostor je zaista jedinstven i divan…  Rasveta dominira svakom prostorijom. Lusteri i lampe sa izlupanim krajevima, pohabanim  lancima i zarđalom farbom, daju specifičan duh starine...Tu su i stolice, koje deluju neupotrebljivo... Ipak, ne možete reći da prostor ostavlja utisak prljavog ili starog. Ne morate voleti ovaj pristup, ali je svakako jedinstven.

slika : brightbazaar.blogspot.comslika : brightbazaar.blogspot.com

Ono što je skoro pravilo u skandinavskim enterijerima je brodski pod, prefarban belom masnom farbom. Stolarija je mahom stara. Garniture za sedenje mogu biti bilo kakve, a ključni detalji su brojni jastuci i jastučići.

Ako imate nekog sa sindromom “hrčka” u familiji, pregledajte mu podrum ili šupu. Tamo sigurno ima ovakvog blaga. Ipak, Feng Shui poznavaoci ne bi odobrili ovaj pristup. Znam o tome jako malo, ali koliko se sećam smatraju da se sa starim nameštajem unosi stara i tuđa energija.
Izbor svakako postoji, a ideje su zaista korisne.

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.8 (4 votes)
Sviđa mi se!

Autor: reb.editor

Studirala Akademiju umetnosti u Beogradu, smer Internet advertajzing i dizajn. Trenutno urednik portala za nekretnine i enterijer. Dizajn enterijera i nameštaja :: prva ljubav. Hobi :: recikliranje starih predmeta i nameštaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.