Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Projekat – svakodnevnica u šestnaest kvadrata

pomoc oko uredjenja prostora

Pozdrav,
Zeleo bih da cujem vase predloge za uredjenje moje sobe dimenzija 4x4m i visinom od 2.10m.Znaci za sada su samo goli zidovi ali bih zeleo da se sredi u veoma prijatan kutak za svakodnevno boravljenje.Boje zidova,enterijer,i ako mislite da je moguce neki spusteni plafon s` obzirom da nije nesto visoko.U Prilogu sam poslao gde se nalaze prozor i vrata.
Unapred hvala

Svakodnevni život sastoji se od rada i/ili učenja, zabave, odmora i spavanja. Upravo su ovo uslovi koje treba da zadovolji jedan dnevni prostor, odnosno jedna soba te je ova upravo podeljena na tri zone.

Projekat -svakodnevnica u šestnaest kvadrata 1

Spavaći deo smešten je u okviru velikog zidnog plakara u vidu zidnog kreveta. Prednost postavljanja zidnog kreveta jeste obezbeđivanje prostora za udoban dnevni deo sobe, odnosno spavanje se ne deli sa dnevnim sedenjem. Po potrebi krevet se može sklopiti i tako se dobiti više slobodnog prostora.

Projekat -svakodnevnica u šestnaest kvadrata 2

Projekat -svakodnevnica u šestnaest kvadrata 3

Iza dnevnog dela zone nalazi se radni deo, sa prostranim radnim stolom i policom iza stola koja ispunjava čitavu slobodnu širinu do prozora i od poda do plafona.

Spuštanje plafona može se izvesti samo na spoljnoj ivici širine 10 cm najviše, a da se između novog i postojećeg plafona stavi LED rasveta koja će tako vizuelno povećati visinu prostorije. Takođe tapete sa vertikalno orijentisanim šarama mogu povećati visinu. Plakari bi trebali biti svetli, ili tamni, ali samo u donjoj zoni, kako bi se pri plafonu stvorio osećaj većeg prostora.

Zavese postavite na plafonskim garnišlama i do poda, jer ćete i na ovaj način doprineti vizuelnom povećanju visine.

Projekat -svakodnevnica u šestnaest kvadrata 4

Reference: HouzzFerodoor

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slicni tekstovi