Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Projekat – Soba za roditelje

savet za preuređenje stana

Suprug, ja i dvoje dece živimo u jednoiposobnom stanu površine 50m2.Stan je dvostrano orjentisan pa postoji mogućnost preuređenja.Molim za savet kako najbolje da organizujemo prostor da bi smo dobili još jednu malu spavaću sobu.Sada imamo dečiju sobu, dnevnu sobu i na nju se nastavlja kuhinja sa trpezarijom(dnevnu sobu i kuhinju deli zid koji može da se ruši).Uprilogu je nacrt postojećeg stanja.Unapred hvala.

Dvostrana orijentacija i zid koji nije od konstruktivnog značaja, omogućili su praktično i jednostavno rešenje za preuređenje stana od pedeset kvadratnih metara.

Postojeća struktura ima odvojenu kuhinju sa trpezarijom i posebno dnevnu sobu, kao i spavaću sobu koja je u ovom slučaju dečija. On neminovno nameće potrebu za još jednom prostorijom s obzirom na porodičnu strukturu.

U prikazanom rešenju, delimičnim rušenjem zida između kuhinje i trpezariji stvorena je mogućnost formiranja još jedne sobe na prostoru sadašnje trpezarije. Obezbeđena je prirodna ventilacija prostorije, a postavljanjem kliznih vrata smanjuje se potreban prostor. Boje u novonastaloj spavaćoj sobi bi trebale biti svetle, a preporučuje se upotreba ogledala na naspramnom zidu prozora kako bi prostor vizuelno delovao veći.

Kuhinja je organizovana linijski, s tim da je na zidu sobe planiran plitak orman (maksimum 30 cm dubine) za odlaganje tanjira, čaša, tegli …

Trpezarijski sto postavljen je kod prozora, a u nastavku je dnevni boravak. Pored vrata za terasu predviđa se polica za knjige.

Reference: Projekat – Soba za roditelje 4Projekat – Soba za roditelje 5Projekat – Soba za roditelje 6

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slicni tekstovi