Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Projekat – REORGANIZACIJA s ciljem dobijanja spavaće sobe

Mali stan za dvoje

Poštovani,

Suprug i ja želimo da renoviramo stan kako bismo dobili zasebnu spavaću sobu. Stan ima 46 kvadrata i trenutno je nefunkcionalan. Razmišljamo o pregrađivanju kuhinje ili o podeli velike sobe. Možete li da nam date neki savet sta bi bilo bolje da uradimo, ili da predložite još neku mogućnost?

Unapred zahvalna,
Snežana

Projekat – REORGANIZACIJA s ciljem dobijanja spavaće sobe 1

Veliki problem uskih, a dugih stanova upravo je osvetljenje koje se najčešće nalazi na čelu stana i onemogućava pregrađivanja po širini. Upravo je takva situacija u ovom jednosobnom stanu, te nam je najveći izazov kod dodavanja sobe predstavljao dotok dnevnog svetla i provetravanje, ali i prostor za odlaganje.

Projekat – REORGANIZACIJA s ciljem dobijanja spavaće sobe 2Projekat – REORGANIZACIJA s ciljem dobijanja spavaće sobe 3

Kako bismo osnovni životni uslov ispunili, a pritom odgovorili na zahteve vlasnika stana, nova spavaća soba postavljena je na mestu koje se sada koristi kao trpezarija. Soba ima minimalne potrebne dimenzije kako bi se kroz nju kretalo, a odlaganje se predviđa u ormanima postavljenim na zidu iznad kreveta. Odlaganje garderobe postavljeno je i u plakaru na prelazu iz predsoblja u dnevni boravak. Na raspolaganju je i veliki plakar u predsoblju kao i mali orman sa kombinovanim otvorenim policama u dnevnom boravku.

Projekat – REORGANIZACIJA s ciljem dobijanja spavaće sobe 4

Kuhinja je dobila novi oblik, odnosno po dužini je skraćena, ali povećana po širini te je dobijena paralelna organizacija kuhinje, a kružna komunikacija nastala postavljanjem zida između kuhinje i dnevne sobe obezbeđuje kvalitetno kretanje kroz stan i prirodno provetravanje kuhinje. Trpezarija je premeštena i spojena sa dnevnim boravkom, a predlaže se postavljanje stola sa mogućnošću razvlačenja kako bi se zadovoljile potrebe kada dolaze gosti.

Za sva pitanja i dodatne konsultacije kontaktirajte nas putem mejla.

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slicni tekstovi