Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Projekat – kretanje bez prepreka kao prioritet

raspored u dnevnoj sobi sa trpezarijom i kuhinjom

Poštovana/i,

tražim rešenje za najbolji raspored namestaja u dnevnoj sobi.Trenutno imam garnituru koja ima dvosed i trosed dužine 190cm i 220 cm i trpezarijski sto dužine 120 cm koje bih takođe želeo da uklopim u prostor.Napominjem da je između kuhinje i dnevne sobe pregradni zid.

Hvala unapred,
Pavle

Organizacija ovog dnevnog boravka zahteva očuvanje postojećih komada nameštaja uz dodavanje novih potrebnih elemenata. Prednost ovog stana jeste pravolinijska komunikacija koja nam dozvoljava da sa jedne njene strane bude formiran dnevni boravak, dok je sa druge kuhinja sa ostavom. U delu dnevnog boravka odnosno dnevne sobe sa trpezarijom, formirana je dodatna takozvana kružna komunikacija koja obezbeđuje nesmetano kretanje oko svog nameštaja.

U predloženom rešenju vidi se da je postojeći trosed pronašao mesto u niši ispod prozora. Time je najrkrupniji, ali svakako i najpotrebniji komad nameštaja pronašao „skriveno“ mesto, te svojim gabaritima neopterećuje prostor.

Centralni deo prostora zauzeli su dvosed i trpezarijski sto. Postavljanjem ova dva krupna elementa u centar oslobađamo čitav krug oko njih za nesmetano kretanje, što u malom prostoru često može da bude i problem. U nešto manjoj niši, koja se nalazi na istom zidu kao i ulaz u dnevnu zonu stambene jedinice, pojavljuje se veliki prostor za postavljanje komode za odlaganje posuđa i escajga. Ova komoda osim vrlo funkcionalna može biti i vrlo dekorativna. Iznad nje ostaje zid koji je slobodan da se na njega okače police upadljivog dizajna koje će pratiti i dizajn komode za posuđe. S druge strane na tom mestu se može naći veliki plakar, opet za odlaganje sudova i escajga, ali će s obzirom na dimenzije biti mesta i za mnoge druge neophodne sitnice za kuću.

Dnevna soba je formirana tako da su delovi garniture postavljeni naspramno, dok je TV komoda postavljena uz zid susedne sobe. Oko nje može se postaviti neka podna lampa, dok se i sama komoda može protezati sve do krajnje ivice dvoseda i ujedno biti dodatni stočić za odlaganje čaša i sl.

Na kuhinjski zid sa strane dnevnog boravka mog se postaviti plitke police za knjige ili ukoliko nije oformljena u gorepomenutoj niši, može se psotaviti manja komoda za sudove i escajg.

Reference: Houzz

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slicni tekstovi