Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Projekat – GALERIJA u potkrovlju

uredjenje stana

Poštovani,

Nas četvoro bi uskoro trebali da se preselimo u novi stan, pa smo naravno u zadnje vreme preokupirani pripremama za preseljenje i skupljanjem ideja. Na enterijer.rs smo našli mnogo zanimljivih ideja i saveta. Sajt je zaista sjajan!
Zato smo se odlučili da pišemo i zamolimo za neki savet/ideju za uredjenje stana.

Tlocrt prilažemo. U brzini smo zaboravili da na njega stavimo dimenzije:
dnevna: 5 x 3.5
spavaca: 3.5 x 3.6
decija1: 2.2 x 4
decija2: 4.7 x 2.1
kuhinja i trpezarija: 5.7 x 2.1
(deo kuh-trpez. je napravljen od zazidane terase)
hodnik: 1.3 x 3.8

Projekat – GALERIJA u potkrovljuProjekat – GALERIJA u potkrovlju

Opšte je poznato da potkrovlja imaju niz pogodnosti, ali i mana. U ovom potkrovlju sa velikim padom i visinom plafona od preko četiri metara, upravo je ova karakteristika velika pogodnost, jer je omogućila vlasnicima da u visokom delu obezbede još jednu dečiju sobu i radni prostor. Samim tim je radni sto u dnevnoj sobi izbegnut i obezbeđeno je više prostora.

Projekat – GALERIJA u potkrovlju

Zbog duge, ali uske dnevne sobe, dodatno sužene zbog stepenišnog prostora, predložena je organizacija prostora sa dva dvoseda postavljena međusobno paralelno i tv jedinicom na dugačkom zidu. Deo uz prozor može biti opremljen foteljom koja bi po svojoj konstrukciji trebala biti lagana kako bi mogla da se, po potrebi, pomera i postane deo garniture.

Projekat – GALERIJA u potkrovlju Projekat – GALERIJA u potkrovlju

Boje u u ovom prostoru mogu biti relativno slobodne s obzirom na dimenzije prostorije. Možete se poigrati sa čeonim zidom (desno od ulaza) tako što ćete postaviti ogledala i efektne tapete. Ogledalo će reflektovati svetlo od prozora i obezbediti dodatno osvetljenje. Ujedno ovaj zid iskoristite za postavljenje niskih komoda i otvorenih polica. U slučaju kombinovanja ovih predloga, materijal za police birajte svetao i ne previše upadljiv.

Projekat – GALERIJA u potkrovljuProjekat – GALERIJA u potkrovlju

Soba za devojčicu opremljena je nameštajem koji odgovara starijem uzrastu, međutim do tog doba ova organizacija takođe odgovara ukoliko se u sobi nalazi krevetac i sto za presvlačenje. Pri odabiru boja važno je da u osnovi imate svetle tonove, a kao detalje možete izabrati neke efektnije boje tipa ljubičaste, zelene, roze itd.

Još jedna izuzetna prednost ovog stana je komunikacija koja je obezbeđena među osnovnim dnevnim prostorijama kuhinje i trpezarije sa dnevnom sobom.

Trpezarija je smeštena unutar kuhinje što obezbeđuje jednostavno obedovanje i, ponovo, dovoljno prostora u dnevnoj sobi.

Boje kuhinje i trpezarije bi trebale biti usklađene, a za donje kuhinjske elemente možete birati tamnije nijanse, dok bi za gornje trebalo izabrati svetlije, jer je kuhinja uska. Pokoji taman element se može naći u gornjim delovima kao detalj.

Projekat – GALERIJA u potkrovlju

Na galeriji se nalazi radni prostor i soba za dečaka. U najnižem delu sobe smešten je prostor za odlaganje u nešto većoj dubini (80cm) nego što je standardna kako bi se obezbedilo više prostora za odlaganje i višeredno slaganje. Kao i u sobi za devojčicu predlaže se postavljanje nekoliko lazybag fotelja, jer su lagane i jednostavne za upotrebu, a s druge strane udobne i interesantne deci. U osnovi bi se trebala naći bela boja, ili nijansa svetlo sive ili bež, a detalji mogu biti u plavoj, zelenoj ili tirkiznoj u prvom slučaju, ili braon i crnoj sa detaljima, u drugom slučaju.

Projekat – GALERIJA u potkrovlju Projekat – GALERIJA u potkrovlju

Radna soba opremljena je dugačkom policom od poda do plafona, prostranim radnim stolom i udobnom foteljom za čitanje i odmor.

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slicni tekstovi