Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Projekat – Dnevni boravak u novom stanu za mladi bračni par

Molim vas za pomoc oko uredjenja dnevne sobe i kuhinje

Cerka i zet se sele u novi stan. U planu je prosirenje porodice .
Treba im pomoc oko uredjenja dnevne sobe i kuhinje. Nista od namestaja nemaju.
U kuhinji treba da se nadje veci frizider sa gornjim delom koji je zamrzivac ( dimenzije otprilike 190cm visina, 72 sirina i 62 dubina ) , masina za sudove za 12 osoba, posebno ploca sa 4 ringle a posebno rerna sporeta (ako ima mesta)i manji sto ili pult za dorucak.

Postojeće stanje

Dvostrano otvorena – prolazna kuhinja, veliki prozori i lođa tri su velike prednosti ovog dvoiposobnog stana namenjenog životu mladog bračnog para koji ima nameru da svoju, sada malu, porodicu proširi. Naizgled mana jesu zidovi koji nisu formirani pod pravim uglovima, već je zid koji se iz hodnika nastavlja i uokviruje dnevni boravak ukošen za približno pet stepeni.

Porodici je potreban prostor za ručavanje, dnevni boravak sa TV kao centralnim elementom i kutkom za računar.

Novoprojektovano stanje

Data su dva rešenja, a koje će rešenje biti primenjeno zavisi samo od želja i mogućnosti budućih stanara.

Kuhinjska klasična vrata zamenjena su kliznim. Izmeštanje Ova promena ostavlja mnogo više prostora za funkcionalnost kuhinje. Pregradni zid između kuhinje i dnevnog boravka porušen je do visine od 110 cm čime se dobio prostor za postavljanje šanka širine 40 cm, te se dobio prostor za brze obroke, a ujedno se i povezao dnevni boravak sa kuhinjom.

Kuhinjski elementi organizovani su u paralelnoj šemi, tako da je na levom zidu (od ulaza u kuhinju iz hodnika) predviđen željeni frižider i sudoper sa gornjim elementima do plafona, a na desnom zidu, kod novonastalog šanka, predviđa se kuhinjski element sa ugradnom pločom i rernom. Slobodnostojeći dekorativni aspirator može se preko plafona sprovesti do postojeće ventilacije, a može se sprovesti i do spoljašnjeg zida koji izlazi na lođu.

Radni kutak, odnosno mesto za računar predviđa se u ćošku dnevne sobe do prozora u niši koja je nastala zahvaljujući stubu. Radni sto, kao i TV komoda trebalo bi da svojim oblikom prate uglove i nepravilnosti ovog prostora, jer kosina koja postoji zapravo je veome dekorativna i daje prostoru vizuelnu razigranost.

U prvom predlogu predviđa se okrugli sto za ručavanje prečnika 110 cm sa 4 sedalna mesta. Klasični trosed po potrebi se može dopuniti stolicom od radnog stola i tabureima.

U drugom predlogu, predviđa se pravougaoni sto dimenzija 120 x 80 cm i ugaona garnitura. I ovde je stolica od računara mesto više za sedenje u dnevnoj sobi.

Boje

Dimenzije ovog dnevnog boravka u kome je i kuhinja dozvoljavaju slobodniji odabir boja, ali se svakako treba držati pravila da osnov bude svetao. Jedna od mnogih kombinacija koje se mogu napraviti jeste kombinovanje bele sa ljubičastom i sivom. Nijansa ljubičaste bi trebala biti tamna, pa tako beli zidovi mogu biti razbijeni po kojom tamno ljubičastom tapetom. Zid oko prozora u dnevnoj sobi može biti obložen ljubičastom tapetom, a sve to ispraćeno belom zavesom. Parket možete obojiti u belo, ali staviti tamno ljubičasti tepih. S druge strane stolice mogu biti od orahovog drveta, laganog i elegantnog dizajna. Ukoliko se pak odlučite za tamnu sofu, stavite svetlosivi tepih, i u istoj nijasni uradite TV komodu. Ukoliko planirate postavljanje jednog velikog tepiha, onda on svakako neka bude svetao, siv ili belo-siv.

Kombinacije boja koje još mogu doći u obzir su narandžasta, svetla avokado zelena u kombinaciji sa bež i/ili svetlim drvetom; takođe aktuelna je petrolej boja u svojoj svetlijoj varijanti, koju lako možete kombinovati sa belom, avokadno zelenom pa i maloprepomenutom ljubičastom.

Izbor je na vama, a za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati.

 

Reference: Projekat – Dnevni boravak u novom stanu za mladi bračni par 3Projekat – Dnevni boravak u novom stanu za mladi bračni par 4Projekat – Dnevni boravak u novom stanu za mladi bračni par 5Projekat – Dnevni boravak u novom stanu za mladi bračni par 6

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slicni tekstovi