Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Funkcionalan stan za bračni par

Uredjenje stana od 45 m2

Postovani, potreban mi je vaš predlog za uredjenje stana. Za sva dodatna pitanja mozete me kontaktirati putem mail adrese ili mi ostaviti vas kontakt broj ili adresu. Najvise me zanima respored elemenata u kuhinji i stvari u dnevnom boravku. Unapred hvala!

Nefunkcionalna strana ovog stana od četrdesetdevet kvadrata ogleda su ponajviše u uskoj kuhinji i ulaza u spavaću sobu direktno iz dnevne sobe.

Uredjenje stana od 45m2 - osnova postojećeg stanja

U predloženom rešenju kuhinja je proširena ulaskom u dnevnu sobu i rotacijom njene orijentacije kako bismo iskoristili prednosti postojanja prozora u njoj. Sudopera je smeštena ispod prozora kako bi pri radu za sudoperom i pripremi hrane imali prirodnu svetlost, a opet je blizu šporeta kako bi bilo obezbeđeno maksimalno provetravanje uz postavljanje odgovarajućeg aspiratora. Prostor podnih pločica je takođe proširen.

Uredjenje stana od 45m2 - predlog rešenja

Dnevni boravak orijentisan je centralno, postavljanjem troseda i stola za ručavanje. U datom rešenju predviđa se sto poput šanka dužine troseda (predlažem izradu šanka stola po meri), visine oko 100 cm i širine 60 cm. Pored troseda predviđena je lagana fotelja koja se može po potrebi premeštati.

Uredjenje stana od 45m2 - izgled dnevne sobe

TV komoda u svom sastavu može imati orman za odlaganje (dubine 40 cm, kao što je prikazano na crtežu) ili se može naći radni sto, pri čemu pomenuta fotelja može služiti i kao radna stolica istovremeno.

Uredjenje stana od 45m2 - tv set

Predsoblje je opremljeno dvodelnim plakarom postavljenim iza ulaznih vrata. Sastoji se iz donje komode visine oko 110 cm kako bi u nju mogle da se okače jakne u jednoj polovini, a u drugoj da se odlaže obuća. Gornji deo ide do plafona, a između gornjeg i donjeg dela potrebno je ostaviti 40-50 cm prostora, kako bi se dobila polica za odlaganje ključeva i sl.

Spavaća soba opremljena je krevetom za dušek dimenzija 140x200 cm, plakarima jednake širine i dubine minimum 60 cm i toaletnog stola u uglu.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da me kontaktirate.

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slicni tekstovi