Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Predsoblje sa harizmom

Predsoblje može vrlo lepo da oslikava naš stil i ukus, da predstavlja lepu dobrodošlicu gostima, i uopšte može biti vrlo efektno i prijatno uređen prostor. Potrebno je samo malo mašte, inspiracije i odgovarajućih detalja.

white-foyer-interiorwhite-foyer 

Predsoblje je prostorija koja je često u našim domovima nepravedno zanemarena. Možda zato što se tako kratko zadržavamo u njemu, možda zato što je često toliko skučeno i mračno da nam prosto ne pada na pamet ideja kako da ga uredimo.

image2s_original d8_19

Međutim, predsoblje može vrlo lepo da oslikava naš stil i ukus, da predstavlja lepu dobrodošlicu gostima, i uopšte može biti vrlo efektno i prijatno uređen prostor. Potrebno je samo malo mašte, inspiracije i odgovarajućih detalja.

foyer_girly 10-31-entryway

Prilikom uređivanja predsoblja naravno treba voditi računa o sveukupnom utisku koji želimo da odaje naš dom. Stilovi bi trebalo da budu u skladu. Takođe, mora se obratiti pažnja i na funkcionalnost, jer to je prostorija koja nam služi za odlaganje odeće, obuće, različitih sitnica koje su nam potrebne kad krećemo iz kuće, ili onih koje donosimo.

viaApartmentTherapy-1 PortableMudroom-DonnaGriffith

Upravo se skladištenje ovih stvari može rešiti na najzanimljivije načine, i ovako se nedostatak prostora zapravo pretvoriti u estetsku prednost. Različite police, kuke za odlaganje kaputa i ostalih delova odeće,vešalice, komode, služe nam upravo u ovu svrhu. Posebne detalje mogu predstavljati elementi koji će nam služiti za odlaganje ključeva, pošte, sitnica. To mogu biti različite činijice, fijoke, elementi na zidu...

viaApartmentTherapy2opt-blue-foyer

Poželjno je da se u predsoblju pojavi i element za sedenje prilikom obuvanja i izuvanja, ako je to moguće, bilo da je reč o stoličici, stolici ili klupi. Obzirom na nedostatak prostora, ovi elementi mogu biti višenamenski: klupa može u isto vreme biti i komoda, cipelarnik i slično.

0382007.170375007.17

Skučenom predsoblju se može optički "dodati" malo mesta upotrebom svetlih boja prilikom uređenja ove prostorije, bilo da se radi o osnovnoj boji, bilo da se radi o akcentima, i, posebno, upotrebom ogledala!

black-white-foyer-582x8720373007.17

Naravno, ne treba bežati od boja, već prilagoditi kolorit osnovnim tonovima našeg stana. Kontrasti takođe mogu biti veoma lepi i efektni.

3327698427_38118fe78awall-hangings_300

Upotreba ogledala je posebna tema, jer ovde postoji bezbroj varijacija što se tiče stila, oblika, veličine... Možemo čak upotrebiti i više ogledala, i tako postići zanimljive efekte u prostoru. Na ovaj način možemo tretirati i slike, kao i fotografije, i stvoriti svojevrsnu galeriju u sopstvenom domu.

front hallpurple foyer with bamboo table

Nedostatak svetlosti u predsoblju se naravno rešava upotrebom veštačkog osvetljenja. U ovu svrhu mogu se upotrebiti upadljivi lusteri ili lampe koji će na neki način predstavljati skulpture u prostoru. Prilikom uređenja ove prilično važne prostorije u našem domu, svakako se treba prvenstveno rukovoditi sopstvenim osećajem za prostor u kojem živimo. Poigravanje sa elementima i bojama, kombinovanje i domišljanje kad je funkcionalnost u pitanju, mogu dati prilično zanimljive, maštovite i duhovite rezultate.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.9 (8 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Irma Talović

Diplomirala arhitekturu u Novom Sadu. Bavi se energetski efikasnom gradnjom, uređenjem unutrašnjeg prostora, dizajnom, kao i pejzažnom arhitekturom.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.