Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Ostrvo u kuhinji

Ukoliko je vaš dnevni boravak spojen sa kuhinjom ili trpezarijom i želite vizuelno da povećate prostor, kuhinjsko ostrvo ili kuhinjski pult je odlično rešenje.

kitchen500modern-kitchen

Ukoliko je vaš dnevni boravak spojen sa kuhinjom ili trpezarijom i želite vizuelno da povećate prostor, kuhinjsko ostrvo ili kuhinjski pult jeodlično rešenje. Kuhinjski šankovi su već duže vreme postali prevaziđeni i predvidljivi elementi. Često ničemu ne služe, a stvaraju vizuelnu i fizičku  barijeru. Ako se dvoumite između kuhinjskog šanka ili ostrva evo nekoliko argumenata koji idu u prilog kuhinjskom ostrvu.

frt3

Kuhinjsko ostrvo je vrlo praktičan element kojem možete prići sa svih strana za razliku od kuhinjskog šanka koji je s jedne ili dve strane ugrađen u zid. Ostrvo je slobodno i samostojeće u prostoru tako da veličina može da varira shodno slobodnom prostoru koji imate.

modern-roof-house-design-renovating-ideas5lo

Takođe kuhinjsko ostrvo otvara pogled ka dnevnoj sobi ili trpezariji s kojom je povezana. Vizuelno povećava površinu kuhinje jer ne postoji ozidani element koji pravi fizičku granicu između ta dva prostora.

104228498bl11891417034

Za razliku od kuhinjskog šanka pruža vam mogućnost da vam kao takav element više služi svrsi i da ga prilagodite sebi i vašim potrebama u kuhinji.

CST910012toyokitchen-island-nobody-isla-s-2

Ideja ima raznih i vrlo praktičnih. Kuhinjsko ostrvo ne mora biti fiksno i može se na točkićima pomerati gde vam ogovara i na taj način olakšati vam boravak u kuhinji.

kitchenhomesandgardens

Može biti rasklopivo, sa ugradnim kuhinjskim elementima (šporet, sudopera, frižider) ili vam može više služiti kao element za odlaganje namirnica i posuđa sa otvorenim ili ugradnim policama unutar elementa.

asd106032803dl1253860102

Uz sve to može imati prepuštenu ploču i služiti vam kao sto za obedovanje ili nalikovati više stolu nego kuhinjskom elementu.

a-em-kitchen-island-thumb-470x480-14effeti-misura-laquered-kitchen

S obzirom da niste ograničeni u prostoru zidom koji u ovom slučaju ne postoji, ostrvo može imati različite oblike: pravolinijski, kružni, polikružni, nepravilni oblik...Ostrvo možete apsolutno prilagoditi i ukrojiti vašem prostoru i postići dobru i originalnu interakciju sa ostatkom prostorije.

5b93-thomas_laurens_kitchenkitchen-island

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.3 (4 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.