Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Opeka i kamen u enterijeru

Poslednjih godina trend je koliko i praćenje svake inovacije u svetu dizajna i u uređenju enterijera, toliko i vraćanje na stare dobre vrednosti i upotrebu rustičnih materijala u enterijeru.

Poslednjih godina trend je koliko i praćenje svake inovacije u svetu dizajna i u uređenju enterijera, toliko i vraćanje na stare dobre vrednosti i upotrebu rustičnih materijala u enterijeru. Oblaganje zidova opekom ili kamenom unosi u enterijer dodatnu toplinu i prijatnu atmosferu za stanovanje i notu istančanog ukusa za kvalitet, dugotrajanost i postojanost koju ovi materijali reflektuju. Na tržištu se mogu naći odlične alternative za prirodni kamen i opeku. To su obloge koje verno kopiraju izgled kamenog zida ili zida od opeke. Postoje obloge koje se koriste za enterijer i one koje se koriste za eksterijer. Upotrebljavaju se već dugi niz godina širom sveta...

Efekat je vrlo autentičan. Oblaganjem zidova ovom vrstom obloga mogu se postići efekti zida od rustične opeke, grubog planinskog kamena, kamenih kocki... Prednosti oblaganja zidova ovom vrstom obloge u odnosu na zidanu oblogu pravim kamenom ili opekom je činjenica da je materijal mnogo lakši, a samim tim i jeftiniji.

Obloga se može postavljati na neobrađen zid, a na već gotov zid ova vrsta obloge se postavlja preko mrežice. Zidne obloge od kamena ili opeke mogu dati zanimljive efekte u uređenju enterijera. Efekat dodatno pojačava način slaganja kamena ili opeke, vrsta spojnica, odabir boje i nijanse...

Treba obratiti pažnju na odabir i slaganje ovako obrađenih zidova sa drugim materijalima, elemenatima i detaljima u prostoru. Kombinacije kamena ili opeke sa drvetom ili staklom daju vrhunska rešenja. Avangardno uvek deluje upotreba kamena ili opeke sa ultra modernim materijalima i detaljima.

Oblogom od kamena ili opeke možete obložiti zidove ili samo jedan zid (kako biste ga akcentovali), stub, vidne grede...

Može se koristiti za dekoraciju u svim prostorijama počev od dnevne sobe, spavace sobe pa do kupatila i kuhinje. Obavezna je jedino umerenost pri oblaganju zidova, jer u suprotnom može opteretiti prostor i napraviti kontra efekat.

Ukoliko ste u fazi renoviranja stana i imate gole zidove do te mere da se vidi opeka, razmislite o tome da zadržite takav izgled zida ili dela zida.

Možete ga i prekrečiti poludisperzijom bele boje i dobićete efektan beli zid od opeke koji će sam po sebi postati detalj u stanu, i to bez ikakvog ulaganja.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.3 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Odli;na ideja!Uskoro treba da

Odli;na ideja!Uskoro treba da renoviram kucu na svom salasu pa me interesuje dali te ploce mogu da se lepe i spolja i koliko su otporne na atmosferske uticaje?Gde mogu da se nabave i koliko kostaju?

Hvala unapred!

Kakve su cene materijala i da

Kakve su cene materijala i da li je skup rad

kakve su prednosti i mane

kakve su prednosti i mane zida oblozenog ovakvim materijalima

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.