Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Mozaik pločice

Uz pomoć mozaik pločica zidovi i podovi mogu da izgledaju više kao umetnička dela nego zadovoljavanje standardnog obrazca popločavanja. Od mozaik pločica može da se napravi veoma lep i originalan dizajn prilagođen dimenzijama prostora.

Svojom atraktivnošću, praktičnošću i modernim izgledom mozaik pločice su već duže vreme popularna podna i zidna obloga u kupatilima i kuhinjama. Postoji širok spektar boja, dimenzija i oblika i pružaju raznovrsne efekte u zavisnosti da li su od stakla, porcelana, keramike...

U malim kupatilima velike pločice vizuelno smanjuju prostor. Shodno tome bolji je odabir što manjih dimenzija pločica. Kod nepravilnog oblika kupatila, niša ili izbočina na zidu često ne mogu da se postave pločice standardnih dimenzija, bez ukrajanja, što ume da pokvari sveobuhvatni utisak i promeni ritam ređanja pločica. Mozaik pločice su za ovakvu vrstu intervencije vrlo praktičnije i jednostavnije za uklapanje. Uz pomoć njih se lako mogu obložiti i zahtevnije površine poput stubova.

Uz pomoć mozaik pločica zidovi i podovi mogu da izgledaju više kao umetnička dela nego zadovoljavanje standardnog obrazca popločavanja. Od mozaik pločica može da se napravi veoma lep i originalan dizajn prilagođen dimenzijama prostora.

Mozaik pločice idealne su za razigravanje prostora i unošenje dinamike. To se postiže kombinovanjem više različitih boja ili različitih nijansi istog tona. Dodatna dinamika se može postići i postavljanjem pločica pod 45 stepeni.

Nije obavezno celo kupatilo popločavati istom vrstom pločica. Zanimljive su kombinacije različitih dimenzija pločica istog tona. Akcentovanje horizontala ili vertikala u kupatilu može se postići bordurama od mozaik pločica. Dodatno može da se razigra prostor i usput uštedi koji m2 dobrom procenom gde i u kom delu kupatila mogu da se postave pločice na nižoj visini ili ukroji samo deo oko tuš kabine ili kade koji se kvasi.

Mozaik pločicama može da se istakne unutrašnjost tuš kabine, postolje ispod lavaboa, pod, ugradni vodokotlić ili ceo jedan zid.

Doza glamura i sjaja može da se postigne oblaganjem zida staklenim mozaik pločicama. Efekat staklenih mozaik pločica dodatno je razigran različitim nijansama u okviru iste boje i igrom svetlosti i senke na svakoj pojedinačnoj pločici. Mogu biti od recikliranog stakla što dodatno povećava vrednost ljubiteljima ekologije.

Mozaik pločice su idealne za održavanje. Zbog male površine pločice koja je samo 10x10 mm zahvalnije su za održavanje od velikih površina pločica na kojima je često vidan kamenac, posebno u tuš kabinama.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (4 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Mozaik plocice su odlicno

Mozaik plocice su odlicno resenje, najvise mi se dopada narandzasta kuhinja sa plocicama u svim bojama. Prelepo zaista!

mogu da se slozim da

mogu da se slozim da preferiram mozaik u odnosu na plocice standardnih dimenzija

Plocice u poslednjem kupatilu

Plocice u poslednjem kupatilu su me ostavile bez daha....Sjajno!!!

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.