Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Malo kupatilo – saveti i ideje

Istina je da mala kupatila daju osećaj intimnosti i udobnosti, ali u većini slučajeva su neugodna, pretrpana i nefunkcionalna. Uz malo vizuelne magije i praktičnih saveta može se postići efekat većeg i udobnijeg prostora.

Ako nemate kupatilo građeno po meri, to je verovatno, prostorija koju biste želeli da povećate. Uz pomoć nekih jednostavnih trikova i bez dodavanja glomaznih elemenata, može se postići da kupatilo izgleda prostranije i udobnije. Istina je da mala kupatila daju osećaj intimnosti i udobnosti, ali u većini slučajeva su neugodna, pretrpana i nefunkcionalna. Uz malo vizuelne magije - promene boje i osvetljenja i praktičnih saveta može se postići efekat većeg i udobnijeg prostora.

Koristite nežne, pastelne tonove za zidove, peškire, police, pločice ili sanitarije. Svetle boje vizuelno povećavaju prostor, a istovremeno daju osećaj mira i spokoja. Da biste izbegli monotoniju, uvek možete dodati efektne detalje jačih boja.

U malom, tamnom ili skučenom prostoru ogledala mogu biti odgovarajuće rešenje. Obložite police, ormariće i druge elemente za skladištenje ogledalima. Ogledala daju utisak većeg i osvetljenijeg prostora, ali imajte na umu da mnogo ogledala znači i mnogo održavanja.

Nema ništa neurednije nego gomila bočica raspoređenih po uglovima kade. Rešenje za ovaj problem je niša u zidu prema kojem se nalazi kada. Ovakva niša izgleda uredno, pruža dodatni prostor za neophodne sitnice i  istovremeno  "širi" prostor.

U mnogim kupatilima se nalazi i bojler. Pored nedostatka estetike, ovaj element čini prostor zaglušenim. Savršen način da sakrijete bojler i dobijete još dragocenog prostora za sitnice poput peškira, kozmetike... je plakar, pravljen po meri. Plakar bi idealno sakrio bojler, a prostor bi izgledao kompaktnije i lepše. Plakar možete obojiti u tonu zidova ili pločica, a na njega možete postaviti držače za peškire.

Zidovi u kupatilima mogu biti neiskorišćeni. To pruža mogućnost za visoke i plitke police ili ormariće. Izbegavajte plastiku i uskladite boju sa ostatkom kupatila.

Još jedno neiskorišteno mesto je prostor ispod lavaboa. Postoje atraktivni, moderni, malo glomazniji od klasičnih,  lavaboi, koji u sebi skrivaju velike fioke u koje možete odložiti sve sitnice i na taj način "rasteretiti" kupatilo.

Najveći element u svakom kupatilu je najčešće kada. Međutim, po nekim istraživanjima prosečna osoba napravi sebi kupku samo 3 puta godišnje. Zato biste mogli razmisliti o instaliranju lepe i minimalističke tuš-kabine, koja bi zamenila glomaznu kadu i oslobodila prostor.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.1 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Anđela Damjanović

Završila školu za dizajn u Novom Sadu,smer dizajn enterijera, student Fakulteta tehničkih nauka. Ljubitelj istorije umetnosti,arhitekture i dizajna.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.