Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Ljuljaške u stanu

Viseće stolice, kreveti ili samo stolice za ljuljanje namenjene su isključivo za relaksaciju i predstavljaju čist hedonizam. Ovaj anti stres viseći i ljuljajući nameštaj može vam napraviti ugođaj kao da ste na plaži, dvorištu ili tremu.

Viseće stolice, kreveti ili samo stolice za ljuljanje namenjene su isključivo za relaksaciju i predstavljaju čist hedonizam. Ovaj anti stres viseći i ljuljajući nameštaj može vam napraviti ugođaj kao da ste na plaži, dvorištu ili tremu. Evolucija mreže razapete izmedju dva drveta dovela je do pronalaska modernih visećih stolica za ljuljanje kako u eksterijeru tako i u enterijeru. Nekada su ovi komadi nameštaja uglavnom bili namenjeni za dvorišta kuća, a danas se viseći nameštaj ili nameštaj za ljuljanje sve više viđa u modernim enterijerima.

Jednostavniji i praktičniji element za ovu vrstu relaksacije jesu stolice za ljuljanje, sa zakrivljenim postoljem koje vam omogućava njihanje napred-nazad. Stolica za ljuljanje je dobar primer fuzije klasičnog i modernog dizajna. Svima je dobro poznata starinska drvena stolica za ljuljanje u kojima su se obično ljuljale naše bake. Danas je takva stolica rado viđena u najmodernijim enterijerima. Prvobitna funkcija ove stolice odlično je ukoponovana u moderne linije savremenog dizajna, koja vam uz to pruža izuzetnu udobnost.

Zbog svoje specifičnosti izgled stolice za ljuljanje može da odudara od stila enterijera, jer ona kao takva može stajati u prostoru kao detalj za sebe.

Viseće stolice su postale veoma popularne zbog svoje udobnosti, atraktivnosti i različitih načina vešanja. Postoje stolice koje se vešaju o plafon, grede, stubove i one koje su samostojeće s konstrukcijom o koju su ovešane.

Prave se od najrazličitijeg materijala od drveta, pleksiglasa, tkanine, ratana, mreže..Obično imaju i udoban jastuk na kojem se sedi i on nije fiksan element stolice. O plafon ili drugi konstruktivni element su ovešanje mornarskim kanapom ili metalnim lancem.

Prisustvo viseće stolice u bilo kojoj prostoriji promeniće raspoloženje i dodatno ukrasiti prostor unoseći dozu sofisticiranosti i stila.

Stepenik više na skali hedonizma svakako pružaju viseći kreveti. Retko viđeni u enterijerima stanova, posebno mesto su pronašli u apartmanima ekskluzivnh letovališta gde povećavaju kvalitet usluge.

Ukoliko  želite ovakav ugođaj, možete i sami malo eksperimentisati! Naravno, ne zaboravite da je sigurnost uvek na prvom mestu!

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (11 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

pozdrav.... Puno uspeha ,

pozdrav....

Puno uspeha , samo tako nastavi........

Re: Ljuljaške u stanu

a gde se u Srbiju mogu kupiti sobne ljuljaske?

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.