Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Kombinacija boja ljubičasto-bela

Ljubičasta boja sama po sebi označava sofisticiranost, veru, ženstvenost. Može biti tamna boja kada se koristi sama ali kada se kombinuje sa drugom bojom može stvoriti veoma lep ambijent. U kombinaciji sa belom, koja predstavlja svežinu, la

Ljubičasta boja sama po sebi označava sofisticiranost, veru, ženstvenost. Može biti tamna boja kada se koristi sama ali kada se kombinuje sa drugom bojom može stvoriti veoma lep ambijent. U kombinaciji sa belom, koja predstavlja svežinu, lakoću, dobrotu, savršena je za skoro svaku prostoriju u domu.

Ljubičasta boja sama po sebi označava sofisticiranost, veru, ženstvenost. Može biti tamna boja kada se koristi sama ali kada se kombinuje sa  drugom bojom može stvoriti veoma lep ambijent. U kombinaciji sa belom, koja predstavlja svežinu, lakoću, dobrotu, savršena je za skoro svaku prostoriju u domu.

Dnevna soba u ljubičasto belim tonovima delovaće veoma otmeno. Već znamo da bela  kao i svi ostali svetli tonovi optički povećavaju prostoriju, tako da ako imate malu dnevnu sobu obojte sve zidove belom, a samo jedan ljubičastom bojom. Dobićete veću i prijatniju prostoriju za boravak. Međutim, možete se i poigrati bojama. Neka u dnevnom boravku budu zastupljene sve nijanse ljubičaste boje, od najsvetlije pa sve do najtamnijih tonova. Odabir boja vršite po vašem sopstvenom ukusu.

Za spavaću sobu najbolje je birati beli prekrivač ili posteljinu, a za dekoraciju, npr.jastuk, zavese, prostirke koristiti ljubičaste tonove. Ako volite neobične i nesvakidašnje spavaće sobe možete zidove obijiti u ljubičasto. Sami prosudite da li će to biti tamnija ili svetlija nijansa. Ako želite da vaša soba ima aristokratski izgled ljubičasta posteljina i odgovarajuće tapete su sasvim dovoljni detalji.

Kuhinja  nije baš prostorija u kojoj bi trebalo forsirati belu boju, mada mnogi od nas tu grešku prave. Ako želite da kombinujete belu i ljubičastu boju učinite to tako što će kuhinjski elementi biti ljubičasti a šank ili sto, stolice, frižider u beloj boji.

Kupatila su stvorena za opuštanje i uživanje, i zato dozvolite sebi da ona budu uvek lepa i na neki način luksuzna. Možete kupiti ljubičasu kadu ili sami ofarbati onu koju već imate. Sve to lepo ukompunujte sa belom bojom koja će osvežiti prostor svojom vedrinom.

Ako sledite prethodne savete, nema grešaka u vašem enterijeru. Ljubičasta boja je i boja kompromisa, boja koja uspostavlja ravnotežu, pa pritom sami izaberite prostoriju u kojoj želite da ona dominira.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (1 vote)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.