Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Kako odabrati nameštaj za dečiju sobu?

Dečija soba je vrlo karakteristično mesto. Dečiji nameštaj bi trebao biti multifunkcionalan i imati mogućnost da "raste" sa Vašom decom.

deciji-namestaj

Dečija soba je vrlo karakteristično mesto. Dečiji nameštaj bi trebao biti multifunkcionalan i imati mogućnost da "raste" sa Vašom decom. Danas se na tržištu može pronaći prilično širok izbor nameštaja za decu, stolova i stolica, sedišta i prostirki.

deciji-namestaj

Dečija soba je vrlo karakteristično mesto. Dečiji nameštaj bi trebao biti multifunkcionalan i imati mogućnost da "raste" sa Vašom decom. Danas se na tržištu može pronaći prilično širok izbor nameštaja za decu, stolova i stolica, sedišta i prostirki. Budući da je teško, čak i nemoguće predvideti interesovanje deteta najbolje bi bilo odabrati dečiji nameštaj koji se vremenom može transformisati kako bi izašlo u susret stvarnim potrebama deteta. Na primer, dečiji sto može se koristiti kao sto ili kao stalak za odlaganje stvari.

4 8

Generalno, dečiji nameštaj bi trebao biti:

  • Lagan - tako da ga deca mogu lagano pomerati
  • Bezbedan - dete često ume biti veoma nemirno, bezbedan nameštaj može ga zaštititi od povreda,
  • Anatomski - nameštaj projektovan za pravilan razvoj deteta neće dozvoliti devijacije kakve su zakrivljenost kičme i sl.,
  • Ekološki - ekološki nameštaj bi trebao zadovoljiti sve ekološke standarde kako bi dete bilo okruženo zdravim materijalima,
  • Udoban - teško je objasniti detetu zbog čega treba da sedi ovde a ne onde... udoban nameštaj će ovaj problem u mnogome ublažiti,
  • Svetao i lep - zahvaljujući činjenici da dete voli svoj nameštaj, ono brzo uči da ga koristi i da drži svoje stvari uredno.

9 66

Kako odabrati nameštaj koji će odgovoriti svim zahtevima? Poželjno je da krevet bude na sprat, čak i ako imate jedno dete. Nakon uklanjanja donjeg kreveta prostor može biti korišćen kao prostor za igračke ili intimni kutak sa zavesom koji liči na šator. Dečija soba za školsku decu ne treba biti nagomilana nameštajem jer je za decu u ovoj dobi važno da imaju mesto za igru ili odlaganje svojih stvari. Zbog toga komadi nameštaja moraju biti mali i razumni. Kao što je već spomenuto gore, nameštaj mora privući pažnju deteta, zgodnog oblika, svetlih boja i mora biti originalan. Umesto vrata možete koristiti zavesu za dečiji nameštaj i dete će misliti da sakriva stvari i nece ih sklanjati. Za igračke ne morate koristiti police već kovčeg i čišćenje će postati neka vrsta igre za Vaše dete. Brojni modeli dečijeg nameštaja za školsku decu, koji se mogu naći na tržištu omogućiće Vam da kreirate enterijer za sve ukuse - glavna stvar je uvek imati na umu da je soba za Vaše dete i ono mora voleti vreme koje provede u njoj.

1 7

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.6 (5 votes)
Sviđa mi se!

Autor: rade

Radoja Nenad, apsolvent arhitekture i web developer. Profesionalno se bavi blogingom od 2004, trenutno zaposlen u Software888 kao kurir jer nije doneo diplomu iz srednje skole. Autor je brojnih postova u domenu arhitekture i novih medija.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Zaista je dobro sve

Zaista je dobro sve objasnjeno(teoretski).Lepo bi bilo da nam date i

savet gde,kako i za koje novce uopste moze da se nadje ovakav namestaj.Hvala unapred.

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.