Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Inspiracija boja- roze

Roze boja sama po sebi spada u kategoriju nežnih boja. Ona je vrlo zahvalna boja, možete je koristiti u mnogo nijansi, kao dominantnu ili kao boju za određene detalje. Roze je dopadljiva, nežna boja, i doprinosi umirujućoj atmosferi u domu.

Roze boja se već godinama smatra bojom ženstvenosti. Savršena je kao osnovna boja u enterijeru, ali i za detalje u prostoriji. Veoma lepo se može kombinovati sa zelenom, žutom, plavom. Svaka nijansa roze ima posebnu draž. Svetlije su najbolje za kupatila i kuhinje.

Roze boja sama po sebi spada u kategoriju nežnih boja. Ona je vrlo zahvalna boja, možete je koristiti u mnogo nijansi, kao dominantnu ili kao boju za određene detalje. Roze je dopadljiva, nežna boja, i doprinosi umirujućoj atmosferi u domu. Proglašena je i za boju ženstvenosti. Ukoliko kombinujete svetlije i tamnije nijanse, one mogu biti jednako oštre i dramatične, i kao takve dati savršen efekat. Takođe je i veoma elegantna i sofisticirana, bilo da su to samo detalji ili dominira u prostoriji.

Pokušajte da koristite svetlije nijanse kao pozadinu ili osnovnu zidnu boju, koju ćete pojačati jačim tonovima na istaknutim površinama. Tamniji tonovi su bolji za detalje, zavese, vaze, činije, dekorativnie tkanine, i tome slično.

Postoji nekoliko nijansi roze boje, počevši od najsvetlije, bebi roze, pa sve do pink, ciklama...Svaka od njih ima svoju draž, i u različitim prostorijama koristite različite nijanse. Npr za kuhinju i spavaću sobu preporučuju se svetlije, dok tamnije mogu ispunjavati dnevne sobe, kupatila, hodnike.

Savršena je za kombinovanje sa različitim nijansama drugih boja. Sa zelenom, koja je ujedno i njena kontrasna-kompremenarna boja divno se slaže. Najbolje je kombinovanje zelene sa svetlim tonom roze.

Kombinacija roze sa nežnom plavom, savršeno se uklapa u kuhinju ali i u druge prostorije, i daje retro stil 50-tih godina.

Sa crvenom ili ciklama bojom u kombinaciji sa roze, dobićete moderan izgled. Jednako upadljiv, koliko i lep enterijer. Najbolje za spavaće sobe i hodnike.

Siva i roze su boje koje upotpunjuju jedna drugu. Siva je po mnogima sumorna boja, a roze vedra , tako da efekat mora biti dobro uređen ambijent.

Osim ovih prethodnih boja roze se divno slaže sa lila bojom. Obe su nežne i tu kombinaciju uglavnom biraju romantične osobe.

Ova boja je istovremeno agresivna, koliko i nežna u zavisnosti sa čime i kako se kombinuje. Previše roze može da zaguši prostor, prema tome nemojte gomilati previše detalja istih nijansi u jednoj prostoriji. Nameštaj koji je dobar za kombinovanje sa roze nijansama je tamno drvo, beli nameštaj. Roze rasveta poslednjih godina predstavlja apsolutni hit. Ona daje romantičan izgled prostoriji u kojoj se nalazi.

Modni dizajneri poslednjih godina kreiraju razne kućne aparate u roze bojama. Osim što služe za svoju osnovnu namenu, oni su savršen i veoma zapažen detalj.

Već odavno je ustanovljeno da boje mogu povoljno ili nepovoljno uticati na raspoloženje kod ljudi. Zato je veoma bitna boja koja će dominirati u vašem enterijeru. Roze je, može se reći, jedna od najsavršenijih za životni prostor.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.4 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.