Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Inspiracija boja-narandžasta

Ukoliko volite ovu boju, oplemenite enterijer u njenim nijansama. Najviše je biraju jake i osećajne osobe. A ona označava pravdu, uspešnost, izdržljivost. Ako ste sebe pronašli u ovim osobinama, narandžasta je prava boja za Vas!

Narandžasta je boja koju biraju smele, pravedne, i uspešne osobe. U domovima najbolji efekat daje u dnevnoj sobi i kuhinji dok se za spavaću sobu ne preporučuje dominacija ove boje jer negativo utiče na san. Postoji puno nijansa narandžaste boje, imate veliki izbor.

Kada birate boju koja će dominirati u vašem domu, nemojte vršiti odabir isključivo vođeni najnovijim trendovima. Jer oni dođu i prođu, a dom treba da je vaše obeležje. Birajte boje koje vam se najviše sviđaju, one koje vas opuštaju. Možete kombinovati nekoliko nijansi odabrane boje i tako stvoriti divan ambijent. Jedna od boljih boja za enterijer je svakako narandžasta. Ona je topla sama po sebi, i izvedena od žute i crvene. Kada se spomene ova boja u mnogim jezicima ona asocira na voće (orange).

Kuhinja bi trebala da bude okrečena toplijim bojama. Narandžasta je pogodna za ovu prostoriju jer kažu da povećava apetit i dobro utiče na raspoloženje. Novi trendovi su pultovi za kuhinju, baš u boji narandže.

Predsoblje je uglavnom manja prostorija, i zato budite oprezni pri odabiru boja. Ukoliko se odlučite za narandžastu, bolje je da to bude neka njena blaža varijanta.

Idealna boja za dnevnu sobu, a takođe i za sve prostorije kroz koju prolazi mnogo ljudi je naranžasta. Ona deluje pozitivno na veće skupine, pogodna je jer olakšava komunikaciju, ublažava nervozu. Takođe je idealna za neobavezna druženja i proslave svih vrsta.

Pođimo od činjenice da niko nije savršen, pa tako i ova boja ima svoje nedostatke. U spavaćoj sobi se ne preporučuje potpuna dominacija narandžaste boje, jer može ometati san i tako prouzrokovati nervozu. Ukoliko ste zaljubljenik u ovu boju, za spavaću sobu izaberite nekoliko detalja , prekrivač, lampu...

Za kupatilo ne postoji neko posebno pravilo, što se krečenja tiče. Čak i naranžasta može biti osnovna boja ili samo boja detalja. Ono što će biti potreba je veliko ogledalo, jer će narandžasta optički smanjiti prostor.

Postoji puno nijansi narandžaste boje neke od nih su, boja kajsije, šargarepa, koral, boja ćilibara, boja bundeve i još puno drugih. Ova boja je vrlo pogodna za kombinovanje, divno ide uz  zelenu, žutu, belu, bež, plavu.

Budite smeli i ukoliko volite ovu boju, oplemenite enterijer u njenim nijansama.Ovu boju najviše biraju jake i osećajne osobe. A ona označava pravdu, uspešnost, izdržljivost.  Ako ste sebe pronašli u ovim osobinama, narandžasta je prava boja za vaš dom.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 5 (9 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.