Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Inspiracija boja: Belo

Bela, kao prirodna boja, može biti kombinovana sa bilo kojom nijansom iz spektra boja i tako zadovoljiti svačiji ukus. Ako želite svežinu u svom domu, onda je bela boja pravo rešenje.

Belo je boja koja predstavlja čistoću i nezagađenost, zato je ljudi često koriste za krečenje zidova u svojim domovima. Uostalom, bela je od početka dvadesetog veka korišćena u bolnicama kada je dokazano da tamne boje podstiču širenje bakterija i infekcija. Bela boja takođe znači slobodu i mir, što u Vašoj kući može osvetliti atmosferu, zato što reflektuje sunčevu svetlost i može učiniti da prostor izgleda veće i svetlije. Bela, kao prirodna boja, može biti kombinovana sa bilo kojom nijansom iz spektra boja i tako zadovoljiti svačiji ukus. Ako želite svežinu u svom domu, onda je bela boja šravo rešenje. A ako ipak želite da Vaš prostor izgleda modernije dodajte neke svetlije detalje, kao što su šareni jastuci, tepih ili slike na zidu i nećete pogrešiti.

Trudite se da ne koristite previše bele, jer ne želite da Vaša soba izgleda sterilno ili usamljeno, jer su to utisci koje bela daje. Kako bi razbili sve-beli izgled koristite mešavinu bele i drugih boja.

Žuta podseća na sunce i daje osećaj sreće i pomoći će Vam da postignete udobnu i uzbudljivu atmosferu.

Korišćenjem bele i narandžaste postižete zdravu, letnju atmosferu. Ova kombinacija boja je idealna za prostor za ručavanje ili za dečiju sobu. Vrlo je energična i podstaknuće Vaša čula.

Belo i braon - ovakva kombinacija učiniće vaš dom toplim. Koristite detalje u boji meda ili pod u prirodnoj boji u sobi sa belim zidovima i nećete pogrešiti jer je ovo stil koji nikada ne umire.

Još jedna večna kombinacija boja koja će vašem prostoru dati elegantan izgled. Bela i crna će izgledati odlično u dnevnoj sobi sa kaminom koji je podpaljen tokom zime – tako udobno osećanje.

Bela i plava najbolje opisuju slobodu i mir, ako je soba dekorisana sa ove dve boje. Nigde neće izgledati bolje nego u sobi za bebe ili u dečijoj sobi.

Zelena kao opuštajuća i smirujuća boja će zajedno sa belom dati osećaj prostora u kome biste želeli da provedete lepe trenutke. Ovo je odličan miks boja za spavaću sobu. Nikada se nećete umoriti od ove kombinacije.

Naravno belu možete kombinovati i sa drugim bojama. Zavisi samo od vaše mašte i ukusa!

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 3.5 (4 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ludmila.crigan.mihajlovic

Ludmila Crigan-Mihajlovic je autor popularnog bloga creamylife, u okviru kojeg govori o dekoraciji i dizajnu enterijera. Uporedo radi i kao freelance dekorater enterijera, sto joj je pomoglo u sticanju iskustva.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Kao mala sam bila ljubitelj

Kao mala sam bila ljubitelj narandzaste boje, sada vise ne ali ova kombinacija neverovatno lepo izgleda

http://enterijer.rs/wp-content/uploads/2010/05/whiteorange-284x284.jpg

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.