Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Harmonija crno belog stana

Kada se razmišlja o izboru boja za uređenje stana, onda je sinonim za eleganciju svakako kombinacija crne i bele boje. Za ovakvu kombinaciju opredelila se autorka enterijera Jelena Bijelić d.i.a.

Kada se razmišlja o izboru boja za uređenje stana, onda je sinonim za eleganciju  svakako kombinacija crne i bele boje. Za ovakvu kombinaciju opredelila se autorka enterijera Jelena Bijelić d.i.a. dok je uređivala stan za mladi bračni par u beogradskom naselju Braće Jerković.

Garsonjera ukupne površine 32m2 odiše čistim i jasnim linijama. Način izaržavanja krajnje je moderan-sveden, čist, sa materijalizacijom baziranom na korišćenju savremenih materijala i obrade. Dominantan beli kolorit je sama srž vizije prostora i njegov glavni kvalitet.

Plafoni i zidovi su bele boje tako da reflektuju dosta svetlosti, pa prostor izgleda veći nego što zaista jeste. Kod samog ulaza na zidu postavljen je crni stiker u obliku stare ulične lampe koji služi kao čiviluk i noću svetli jer je napravljen od fluoroscentnog materijala.

U dnevnom boravku nasuprot belih plakara nalazi se crno-bela sofa modernih linija, a naglasak na zid daju slike koje jakim bojama dodatno osvežavaju prostor.

Trpezariju čini stakleni pravougaoni sto sa crnim modernim stolicama. Transparetnost stola čini prostor fluidnim i lakim. Kako bi se što bolje iskoristio prostor i svaki ugao, pored trpezarijskog stola postavljena je bela površina sa funkcijom radnog stola.

Akcenat  je stavljen na kuhinju. Kuhinja je bela i predstavlja nastavak dnevne sobe i trpezarije.  Umesto pločica na zid su postavljene tamnosive tapete prošarane metalik nitima i staklo tako da kuhinja postaje sastavni deo dnevne sobe. Ujedno odabir tamnih tapeta stvara vizuelnu granicu između ova dva prostora.

Jedino odstupanje od crno-bele kombinacije je kod kupatila. Prepliću se topliji tonovi bež i braon pločica sa tamnim nameštajem i belim sanitarijama. Akcenat  je stavljen na funkcionalnost i maksimalnu iskorišćenost prostora.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 3.7 (6 votes)
Sviđa mi se!

Autor: ana

Ana Popović Vujović, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu 2006 u Beogradu. Pored projektovanja objekata bavi se i projektovanjem i uređenjem enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Svaka cast Jejka!

Svaka cast Jejka!

vrlo lepo jos kad bi bila

vrlo lepo jos kad bi bila barem priblizna skica stana pa da mogu ponesto da iskoristim

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.