Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng šui -energizovanje dnevne sobe

Dnevna soba je mesto porodične zabave. To je i mesto porodičnog okupljanja pa feng šui dnevne sobe utiče na harmoniju, prosperitet i uspeh porodice. Zato je najbolje u domu energizovati upravo ovu sobu.

Pošto je dnevna soba mesto porodičnog okupljanja, najbolje je u domu energizovati upravo ovu sobu. Da biste stvorili povoljnu dnevnu sobu, važno je da ona bude pravilnog oblika, dobro osvetljena i sa pažljivo raspoređenim nameštajem. Dnevna soba je mesto porodične zabave. To je i mesto porodičnog okupljanja pa feng šui dnevne sobe utiče na harmoniju, prosperitet i uspeh porodice. Zato je najbolje u domu energizovati upravo ovu sobu. Da biste stvorili povoljnu dnevnu sobu, važno je da ona bude pravilnog oblika, dobro osvetljena i sa pažljivo raspoređenim nameštajem. Najbolje je da soba bude kvadratnog ili pravougaonog oblika. Ukoliko se ulazna vrata otvaraju ka dnevnoj sobi, pokušajte da izbegnete prozor nasuprot njih. Prozor odmah pored ulaznih vrata takođe nije preporučljiv. To ozbiljno pogoršava feng šui dnevne sobe i doma.

Dizajn poda i tepiha takođe treba da bude pravilnog oblika. Nepravilni oblici na primer mermera koji su jedno vreme bili vrlo popularni, remete red i unose konfuziju u dnevnu sobu. Ukoliko je vaš pod takav, najbolje bi bilo da ga promenite ili prekrijete jednobojnim tepihom. Glatki podovi su bolji od grubih. U dnevnoj sobi, u kojoj porodica zabavlja svoje goste, neprikladni podovi. Oni ukazuju na neravnotežu, prepreke i težak put kroz život. Umesto njih opredelite se za glatke podove ako želite povoljan feng šui dnevne sobe. Ukoliko je pod prekriven parketom, obratite pažnju na raspored drvenih pločica parketa nije takav da stvara sliku krstova i trouglova. Prave linije koje se pružaju od ulaznih vrata ka unutrašnjosti prostorije privlače či u dom. Ali najbolje bi bilo da parket bude diskretan i ne predstavlja nikakve slike.

U dnevnoj sobi plafon može energizovati feng šui, ili uzrokovati nevolje. U današnjim modernim dnevnim sobama nalaze se gipsani plafoni sa raznim ukrasima. Sve dok oblik tih ukrasa nije oštar oni neće loše uticati na feng šui. Međutim potrebno je da se čuvate plafona na kome postoje pravougaoni oblici sa oštrim ivicama na sve četiri strane. Najbolje bi bilo imati plafon koji nema nikakve neravnine na sebi. Na sredini sobe najbolje bi bilo okačiti osnovni feng šui energizator kristalni luster. Kosi plafoni i plafoni sa vidljivim gredama ozbiljno mogu uticati na loš feng šui. Postavite svetla na strani na kojoj kosina plafona pada, podstičući na taj način či.

Spiralne stepenice u dnevnoj sobi nisu posebno dobra ideja. Ukoliko imate ovakve stepenice u svom domu, pokušajte da ih pretvorite u obične. Raspored sofe i stočića povoljan je ukoliko je pravilnog oblika. Ne preporučuje se raspored u obliku slova L, jer se na taj način stvaraju uglovi koji ne donose dobar feng šui.  Takodje izbegavajte oblik slova U jer time sugerišete da je nešto nepotpuno ili da nedostaje. Najbolje je da stočić bude u centru, a sofe raspoređene oko njega. Aktiviranje sreće Postoji nekoliko feng šui metoda za aktiviranje sreće u dnevnoj sobi. Istok i jugoistok energizujte biljkama. Neko to budu zdrave i zelene biljke lepih i oblih listova. Sever, istok i jugoistok energizujte vodom, ovo je vrlo važno ako želite da se obogatite. Akvarijumi i minijaturne fontane su najbolji izbor.

Energizujte jug svetom, što jačim to je bolje. Najbolje bi bilo da se opredelite za lustere. Takođe, za bilo šta što je crvene boje. Energizujte jugozapad i severoistok kristalima. To su sektori elementa zemlje. Zapad i severozapad energizujte zvončićima, zvonima ili bilo čime od metala. Postavljenje televizora u ovaj sektor takođe je povoljno.

Biranje nameštaja Bolje je imati nov nameštaj nego antkvarni. Osim ako niste srtručnjak za stilski nameštaj, dobro bi bilo da u dom ne unosite stari nameštaj jer bi on mogao biti pun loše ili tragične energije. Feng šui je veština koja pokušava da stvori i akumulira dobru energiju. Antikvarni nameštaj često ima ustajalu energiju koja se možda neće uklopiti sa energijom ostalog namečtaja. Ukoliko želite da nabavite komodu za vašu sobu imajte na umu da postoje različite vrste komoda od veoma raskošnih do veoma teških orjentalnih. Za koji god stil se opredelite vodite raćuna da na komodi nema oštrih uglova, već da su oni zaobljeni i manje preteći. izbegavajte komode koje su rađene u duborezu sa motivima divljih životinja. Kada kupujete nameštaj dobro je da imate na umu da je dobar onaj komad koji nema preteće ivice. Zato se pre opredelite za komodu koja ima vrata nego otvorene police. Police za knjige bez vrata predstavljaju opštu pretnju za vas. Ukoliko ste žrtva otvorenih polica za knjige, može se desiti da se vaša karijera ne završi na doba način.

Ako u dnevnoj sobi imate ogledala, pazite kakav odraz prave. Velika zabrana tice se odraza toaleta, ulaznih vrata ili stepeničta. Ako se u njima odražava hrana ili lepo cveće, to je bezopasno.

Sofe sa niskim uzglavljima, nemaju dobru potporu, izbegavajte ih. Sofe sa visokim uzglavljem i rukohvatima, odlične su sa aspekta feng šuija. A i udobnije su.   literatura: Lilijan Tu  

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Treba takodje pomenuti i

Treba takodje pomenuti i zlatni presek koji veoma puno utice na pozitivnu energiju u prostoru, a evo Vam i ideje za neki buduci clanak.

Zlatni presek se koristi kao

Zlatni presek se koristi kao najlepsa proporcija za najskladnije oblike arhitekture pa i enterijera. Hvala za ideju.

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.