Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Feng Shui spavaće sobe

Spavaće sobe utiču na Vaše zdravlje i bogatstvo. Ako imate osećaj da vas nešto u vašoj spavaćoj sobi uznemirava, jednostavno uklonite dotični predmet.

Spavaće sobe utiču na Vaše zdravlje i bogatstvo

Spavaće sobe utiču na Vaše zdravlje i bogatstvo

Povoljan oblik- Najpovoljniji oblik za spavaću sobu je oblik kvadrata ili pravougaonika. Ukoliko je oblik vaše spavaće sobe nepravilan, bilo bi dobro da se u svrhu postizanja uravnoteženog efekta poslužite ukrasnim predmetima, slikama kojima dominiraju lepe boje i nameštajem.

Ako imate osećaj da vas nešto u vašoj spavaćoj sobi uznemirava, jednostavno uklonite dotični predmet.

Osvetljenje i slike- Lampe neposredno iznad uzglavlja nisu dobre, umesto toga bolje je da se nalaze sa strane. Slika pored kreveta je odlična, pod uslovom da je prizor podesan za spavaću sobu. Nepodesni prizori su divlje životinje, bilo kakva voda, zmaj ili bilo koje božanstvo.

Položaj toaleta- Štetnost toaleta u odnosu na položaj kreveta može se ispoljiti na više načina. Kada je krevet postavljen uza zid, a toalet se nalazi sa druge strane, nije dobar položaj i potrebno je premestiti krevet. U slučaju da to nije moguće, poslužite se tapetama ili obojite zid u tonove u kojima ima crvene boje, kako biste simbolično sagoreli lošu energiju koja kroz njega prodire. Pazite da vrata od toaleta ne budu naspram kreveta, a pobrinite se da se vaš krevet nikako ne nadje ispod toaleta na spratu.

Pod u spavaćoj sobi- Pod u spavaćoj sobi je dobro pokriti jednobojnim tepihom, tako da krevet stoji na tepihu a ne na daskama. Lamelni parketi ili oni koji se slažu u uzorak riblje kosti nisu dobar feng šui u spavaćoj sobi, jer predstavljaju sukobljenu energiju.

 

 

 

 

Položaj vrata i prozora- Obratite pažnju na položaj vrata. Svaki položaj kreveta koji podrazumeva da se vrata otvaraju prema strani kreveta ili blizu uzglavlja nije dobar feng šui. Prozori bočno od kreveta unose blagotvornu energiju. Ako su prozori iza uzglavlja, noću bi trebalo da budu zasrti zavesama.

Držanje stvari ispod kreveta bi trebalo svesti na minimum. Ukoliko ste u mogućnosti, držite  prostor ispod kreveta čistim.

U spavaćoj sobi čiji pod ima dva nivoa, povedite računa da krevet bude na višem nivou, da bi se obezbedili dobri odnosi i sreća. Primer koji sledi nije povoljan.

Plafoni i grede- Niski i nejednaki plafoni obično prouzrokuju neravnotežu i osećaj da vas nešto pritiska. Medjutim ako nemate izbora i morate da spavate u ovako nepoželjnij sobi, preporučljivo je da plafon osvetlite serijom svetala niske voltaže i tako simolično povećate energiju plafona.

Ne dozvolite da sa dela plafona iznad kreveta visi nešto oštro i preteće, jer to vremenom može da prouzrokuje bolest. Soba bi trebalo da bude mudro okrečena svetlim bojama. Grede takodje obojite u belo.

Krevet sa baldahinom koji ga zatvara, uživa odličan feng šui. Pružaju osećanje sigurnosti i onima koji u njima spavaju omogućavaju čvrst i neometan san.

Tipovi uzglavlja- Postoje različiti tipovi uzglavlja. Uzglavlje simbolizuje celovitost kreveta i čini potporu spavaču.

Polukružno, predstavlja dobar feng šui, ali polukrug odaje utisak necelovitosti. Trouglasto predstavlja vatreni element, tako da bi trebalo da budete oprezni.

Oblik minareta je najbolje izbegavati jer se veruje da prouzrokuje probleme vezane sa ekstremitetima. Ovaj oblik takodje nagoveštava vatreni element, a spavanje sa vatrom iza sebe je izvesno loš feng šui. Talasasto simbolizuje vodeni element, nije ni dobro ni loše.

Pravougaono uzglavlje predstavlja zdrav razvoj i uravnoteženost, a posebno su pogodna za decu u razvoju.

Još nekoliko saveta za dobar Feng šui spavaće sobe - Biljke u spavaćoj sobi uništavaju svu ljubavnu sreću, naročito one koje rastu. Ne preporučuju se ni slike na kojima je prikazano cveće. Ako imate otvorene police bez vrata u spavaćoj sobi, samo je pitanje dana kada ćete se razboleti. Napravte vrata za takve police. Parovi koji spavaju u bračnim krevetima, trebalo bi da koriste jedan dupli dušek, radije nego dva obična. Nikada nemojte spavati u malim krevetima, jer tako nešto vam može ozbiljno ograničavati napredovanje u karijeri i biznisu.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.3 (9 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

a shta u sluchaju da imam

a shta u sluchaju da imam jednosoban stan? Tu jednu sobu sam nekako parcelisao na spavaci i radni deo... Konkretno me zanima za biljke, da li je OK da ih drzim u delu koji mi je kao radni deo ili da ih u potpunosti uklonim? eto, pa ako moze nekakav savet... Hvala.

Odgovor se krije u

Odgovor se krije u razgranicavanju prostora, kao sto ste Vi i primenili. Vazno je da se pobrinete da krevet bude okrenut tako da aktivira Vas najbolji pravac, a s njega ne bi trebalo da se vide vrata koja vode u toalet ili kupatilo (u suprotnom pregraditi pregradom ili zavesom). Pripazite da se u stanu ne nalazi ni jedno ogledalo u kome se direktno ogleda krevet.
Ako vec imate biljku, smestite je u istocni deo svog stana. Izbegavajte suvo cvece, bodljikave biljke, kaktuse... Izaberite biljke sa okruglim i oblim listovima.
Borova grancica simbolizuje dugovecnost, sljivin cvet snagu , a bambus fleksibilnost. Bilo da su pravi ili kao umetnicki prikaz, svojim prisustvom u domu ukazuju na dobru srecu tokom cele godine.
Pozdrav!

hvala! :)

hvala! :)

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.