Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Crna boja i Feng Shui

Crna boja je puna Feng Shui energije, energije moći i zaštite. Boja noći, dubokih voda i beskrajnog univerzuma, crna daje dubinu, snagu i definiciju svakom prostoru. Dobra je za kancelarije i kupatila, a ne preporučuje se za dečije sobe.

Crna boja je puna Feng Shui energije misterije i sofisticiranosti. Ima energiju moći i zaštite. Boja noći, dubokih voda i beskrajnog univerzuma, crna boja daje dubinu, snagu i definiciju svakom prostoru. Iako može izazvati osjećaj težine ukoliko se koristi u većoj mjeri, mnogi se baš odlučuju za ovu boju, Mada je za nju potrebna doza hrabrosti. Može se koristiti u svakoj sobi za detalje, poneki zid ali nije preporučljiva kao dominantna boja za enterijer.

U kuhinji je veoma povoljna za kuhinske elemente. Najbolji su kuhinjski elementi koji su prekriveni sjajnim premazima.

Crnu boju možete koristiti za namještaj ili staviti crno-bijele fotografije ili ogledalo u crni okvir. Za dnevnu sobu je veoma pogodna ali uzimajući u obzir da crna boja donosi Feng Shui energiju stabilnosti i prizemljenja , upotrebljavajte ih do nivoa vaših očiju.

Crnu možete slobodno koristiti u sljedećim Feng Shui područjima: sjeverno (voda), istočno (drvo) i jugoistočno (drvo). Izbjegavajte crnu u južnom području (vatra), te je umjereno koristite u dječijim sobama, kao i na glavnom ulazu u kuhinju i trpezariju.

Dokazano je da crna boja ne utiče dobro na osobe do šesnaest godina, tako da je najbolja varijanta da je izostavite u dečijim sobama. Eventualno neki ram za slike, ram od kreveta, ali kao dominantna boja, nikako.

Uzimajući u obzir da je crna boja elementa vode, ona se može koristiti u sjevernom području i za privlačenje poslovnih mogućnosti (unaprijeđivanje karijere). Za kancelarije je savršena.

Kupatilo može biti savršena prostorija da upotrebite crnu boju. Ističe eleganciju, i svako kupatilo može izgledati divno i uređeno sa stilom.

Za spavaću sobu se može kombinovati nekoliko boja sa crnom. Najbolja varijnta je kombinacija crne sa belom, sa crvenom ,roze bojom.

Ova boja je veoma zahvalna, između ostalog je laka za održavanje. Vodite računa, gde ćete i kako je upotrebiti da ne bi došlo do neželjenih efekata, i kako ne bi zagušili prostor ovom bojom.

Vaše mišljenje nam je važno!

No votes yet
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.