Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Vodeni zid

Ako tražite način da u vaš enterijer unesete svežinu, vedrinu i opuštajuću atmosferu, ne postoji ništa bolje od fontane ili vodenog zida.

Nije važno da li gradite kuću ili samo adaptirate stan samo je važno da pronađete odgovarajući model i prepustite se uživanju. Svako ko je u potrazi da u svoj dom unese malo luksuza i elegancije uskoro će shvatiti da je ova investicija pun pogodak. Ako planirate da u poslovni porostor unesete malo relaksacije, najbolje bi bilo da to bude konferencijska sala ili neki deo ulaznog hola ako to prostor dozvoljava. A sto se tiče oblika, dizajna, dimenzija, mogućnosti su beskonačne, kao i vaša mašta. Ugradnjom vodenog zida imate višestruku korist, pored umirujućeg efekta, voda koja klizi  po staklu, sa sobom odnosi prašinu i prljavštinu iz vazduha, pa čak i duvanski dim, tako da vodeni zid ima efekat filtriranja vazduha. U zimskim danaima kada se prostorije greju, a vazduh je suv, iz vašeg vodenog zida će isparavati voda i vlažiće vazduh.

Postavićete sebi pitanje gde smestiti vodeni zid? A odgovor može biti: na podu, na sredini prostorije, pored zida ili na zidu. Većina njih se radi sa okvirom od nekog materijala  sa staklom, a materijali mogu biti bakar, mermer, kamen, nerđajući čelik, akril itd. Vodeni zid može poslužiti kao paravan između dve prostorije. Primene vodenog zida su velike, a takođe i modeli, zato pogledajte sledeće primere koje smo vam pripremili, izaberite i slobodno uživajte...

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.8 (15 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Re: Vodeni zid

Prelepo izgleda. Najviše mi se svidja varijanta lomljeni kamen, deluje dosta prirodnije za razliku od materijala kao što je staklo.

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.