Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Vodena atrakcija - bazen ili đakuzi u kući

Ne tako jeftina dilema koja će sigurno da vam priušti nezaboravno uživanje, ako imate mogućnosti za to. Saveti i mala uputstva za bazene i veće đakuzije

Onima koji imaju sreću da im se u dvorištu ili kući nalazi bazen za svakodnevno plivanje, opuštanje i rekreaciju, verovatno neće biti mnogo impresionirani ovim tekstom. Međutim, oni koji žive u skučenim stanovima sa više ukućana, verovatno sanjaju da jednog dana mogu i ovako nešto sebi da priušte.

Zasebna hala s bazenom, povoljno pozicionirana u odnosu na kuću odnosno povezana natkrivenim hodnikom može se koristiti preko cele godine za razliku od otvorenog tipa bazena. Osim vodene površine treba predvideti i dovoljno zona za sedenje, ležanje i opuštanje.

Veliki troškovi energije za bazen mogu se smanjiti rekuperacijom toplote u području isparavanja tople vode, pokrivanjem bazena.

Bazen u kući morao bi biti dostupan iz spavaće sobe i hodnika, a po mogućstvu da istovremeno ima vezu s vrtom, odnosno terasom.

Od ponuđenih rešenja ne zna se koji je od kog lepši, ali pored bazena, ako nemate dovoljno prostora možete staviti veće đakuzi kade.

Neverovatni đakuzi ima mlaznice i odvojene pumpe za vodu koje mogu da vam priušte uživanje, kao u najluksuznijim spa centrima. Moguće je isključiti mlaznice i pretvoriti ga u običan bazen dok u donjem delu imate mesta za sedenje.

Hidromasažne mlaznice i topla voda u toplim noćima, uz neki fini rashlađeni koktel ili šampanjac, najbolje su rešenje kada padne mrak bilo da je reč o romantičnim parovima, ili prijateljima na mini kućnim zabavama.
Đakuzi onima koji ga ubace u svoj životni prostor osim dobrog društvenog života garantuje takođe terapiju i rekreaciju. Idealan je za zimske dane, gde se voda iz đakuzija čija temperatura se kreće od 35 do 45 stepeni kontrira hladnoći kojoj smo izloženi par meseci.

Zapravo, đakuzi u luksuznim životnim prostorima predstavlja neku vrstu alternative za bazen, i to jeftinije. Sama gradnja mnogo manje košta, ali i eksploatacija, jer zahteva zagrevanje manje količine vode. Za đakuzi vam je potrebno takođe mnogo manje prostora, što u doba kada je svaki kvadrat dragocen znači puno.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.3 (9 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Jovana Cvetković

Bavim se projektovanjem nameštaja i dizajnom enterijera, kao i na istraživanju višefunkcionalnog nameštaja. Počnite da razmišljate "višefunkcionalno" i rešićete problem sa viškom sadržaja u vašem domu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.