Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Uređenje plafona

Plafon je jedan od osnovnih činilaca treće dimenzije prostora. Visoki, spušteni, ravni, kosi, prelomljeni, u više nivoa...ima li kraja idejama pomoću kojih možete "uokviriti" vaš prostor?

Mnogi ljudi vole jednostavne bele plafone, zanemarujući mogućnost uređenja plafona na neki drugi način. Iako su beli plafoni  nepogrešiv izbor pri uređenju enterijera, postoje i druga zanimljiva rešenja, s' toga uživajte u ovom prilogu.

Plafoni mogu biti uređeni na najrazličitije načine, mogu biti u bojama, sjajni, mat, sa prugama, sa krugovima, izlepljeni tapetama i stikerima, oslikani, obloženi drvenim gredama. Nemojte lako zanemariti ove opcije pri uređenju plafona, jer samo je nebo granica na putu ostavrenja vaših želja.

 

Dodajte boje na vaše plafone ili ukoliko ne želite da ofarbate ceo plafon razmislite o farbanju nekih delova. Nekoliko krugova, kvadrata, ili bilo koji drugi geometrijski oblik mogu biti pravilan izbor pri izboru načina za uređenje plafona. Izborom adekvatnih boja ili primenom tapeta na plafonu može se promeniti osećaj boravka u sobi i ako postoje neki nedostaci, otvorena je mogućnost za njihovo prekrivanje.

 

Uokvireni plafoni, sa šarama ili obojeni u crno mogu delovati ekstravagantno i prefinjeno. Za postizanje pozitivnog efekta prilikom  korišćenja crnih boja za plafone važno je voditi računa o izboru osvetljenja, neka to bude luster većih dimenzija.

 

Plafoni ne trebaju biti dosadni i ne treba ih ignorisati. Imitacijom metalnih ploča napravljenih od recikliranog papira mogu da se urede plafoni u javnim prostorima ili izložbenim galerijama. Lagane su i lake za postavljanje, a efekat je nesvakidašnji.

 

Nizom međusobno povezanih elemenata postavljenih na plafon dobija se modularan igled.

 

Primer ovog plafona vas može inspirisati da baš i vi plafon u spavaćoj sobi iskoristite kao mesto za ispisivanje neke poruku ili životnog mota koji će vaše svako buđenje motivisati i dan činiti uspešnijim.

 

Ukoliko volite drvo, ovi plafoni mogu biti pravi izbor prilikom uređenja plafona. Drvene grede ili savijeno drvo, izbor je vaš.

 

Lajsne mogu biti ukras kojim možete dodati malo elegancije dnevnom boravku.

 

Nadam se da ste gledajući ove interesantne primere, podgrejali svoju maštu.

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.8 (5 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Lucija Konjević

Apsolvent odseka za preradu drveta na Šumarskom fakultetu u Beogradu, usmerenja za projektovanje nameštaja i enterijera. Moj vodič su jednostavnost i odmerenost.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.