Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Uradi sam – UKRASI za jeku od starih CD-ova

Gomile starih nepotrebnih CD-ova se samo stvaraju, a ta donja strana fantastično prelama svetlost. Šta uraditi? Pa napraviti ukrase za jelku ili dekoracije. U nekoliko koraka dobićete odličan ukras.

Sigurna sam da svi imate diskove s kojima ne znate šta ćete, a glupo je da se baci. Danas pravimo ukrase za jelku upravo od starih nepotrebnih diskova! Jednostavno, brzo, lako, a usput mislimo na našu okolinu i ne povećavamo gomilu na deponiji bacajući zapravo korisne stvari.

Potrebno je:

plastična providna kugla

diskovi

zlatna traka

čaša

malo jače makaze

pištolj s lepkom ili lepak sa aplikatorom za nanošenje

Korak 1 – mozaik od diska

Isecite disk makazama čime ćete dobiti nepravilne geometrijske oblike koje ćete lepiti na kugle. Koliko kugli, toliko diskova.

Korak 2 – lepljenje

Čaša neka vam posluži kao držač za kuglu da bi ruke bile slobodne i da vam ne bi „bežala“. Lepak nanosite na disk i lepite jedan po jedan deo mozaika. Održavajte otprilike jednako rastojanje, koje će obezbediti da imate dovoljno delova za jednu kuglu. Pošto se oblepili slobodnu stranu okrenite kuglu i oblepite i drugi deo. Ostavite da se osuši.

Korak 3 – ubacivanje trake

Pažljivo, da ga ne biste oštetili, skinite poklopčić sa kugle na kome je i konac za kačenje i kroz otvor ubacite zlatnu traku. Dužinu i vrstu trake izaberite prema tome kakav konačan efekat želite da postignete. Vratite poklopčić.

Gotovo!

Končić možete ukloniti pa kugle koristiti da napravite dekoraciju za trpezarijski sto, klub sto ili komodu.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (6 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.