Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Uradi sam – ŠARENE vaze od starih FLAŠA

Da li su vam podrum i ostava prepuni starih flaša i tegli koje vam možda i nisu neophodne, ali su interesantnog oblika pa je šteta baciti ih? Predstavljamo vam rešenje kako da te flaše i tegle pretvorite u izuzetno dekorativne vaze za cveće

Ako niste ljubitelj dekupaž tehnike i kitnjastih rešenja za upotrebu starih flaša, ovaj mali zahvat je pravi za vas. Nekoliko jednostavnih koraka i malo strpljenja za sušenje i dobićete set fantastičnih vaza za jedan ili više cvetova koji će se lako uklopiti u svaki enterijer modernog dizajna. Specifičnost ove ideje jeste u činjenici da je bojimo iznutra što sprečava nastanak štete na boji spolja, a jedinstveni sjaj stakla ostaje netaknut.

Materijal:                                                       Alat:

nekoliko staklenih flaša i/ili tegli                  četkica

vodene boje ili boja za zidove                       veliki plastični špric

plastične posudice (nabaviti u cvećari)          činije za mešanje boja

Korak 1 - Priprema

Prikupljene flaše i tegle, dobro operite i osušite i uklonite svu prašinu i trunčice koje se u njenoj unutrašnjosti mogu naći. U međuvremenu razmislite o bojama koje želite da upotrebite, ovde su upotrebljena paleta nijansi koja odgovara bojama sunca.

 

Korak 2 – Mešanje boja

Boje mešajte u maloj staklenoj činiji pomoću četkice za bojenje. Mešajte tonove dok ne dobijete željeni, a boje možete razrediti sa nekoliko kapi vode, ukoliko vam se učine guste. Gustina mora biti takva da se lako razliva po staklu, možete isprobati na samoj činiji. Nemojte preterati sa količinom vode, dodajte kap po kap.

 

Korak 3 – Punjenje šprica

Pošto ste pripremili boju, napunite špric. Trebaće vam oko 80 – 100 ml boje kako bi se pokrila unutrašnjost velike boce.

 

Korak 4 – Bojenje boce

Napunite flašu bojom iz šprica. Flašu blagim pokretima okrećite kako biste svaki ćošak i svaki delić površine boce ravnomerno obložili bojom. Neka i grlo flaše bude u potpunosti prekriveno bojom.

 

Korak 5 – Sušenje

Pošto ste obložili bojom čitavu unutrašnjost flaše okrenute je naopako da višak boje iscuri. Stara plastična kadica će biti odlično rešenje. Pošto je višak iscureo okrenite flaše i ostavite da se dobro osuše. Biće potrebno nekoliko dana.

 

Korak 6 – Cveće

Ukoliko ste koristili vodene boje ili boje za zidove koje nisu vodootporne, trebaće vam plastične posudice koje se mogu nabaviti u bolje opremljenim cvećarama kako biste u njih sipali vodu i u nju stavili cvet. U suprotnom će se od vode boja rastvoriti i spasti. Stavite cveće!

 

Gotovo!

 

Koje boje ste vi odabrali?

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.6 (14 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.