Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Uradi sam – POLICA sa iscrtanim postoljem

Ovog puta pripremili smo nešto za one sa talentom za slikanje. Međutim postoje i druga rešenja da se dobija podjednako dobra dekoracija.

Iako niste možda vesti sa slikarskom četkicom, stikeri vam mogu pomoći da napravite ovu interesantnu zidnu dekoraciju.

Potrebno je:

  • polica sa skrivenim nosačima – boju birate sami, ovde je uzeta bela. Lako je pronaći ove police, pogledajte prodavnice koje u ponudi imaju alate i materijale za kućne majstorije;
  • grafitna olovka – srednja tvrdoća je najbolja, dakle HB ili B;
  • četkice za slikanje po zidu – jedna tanka kako biste izvlačili konture i deblja za ispunjavanje neobojenih površina;
  • boja za zidove – bela ukoliko je bela polica ili već koja odgovara boji koji ste izabrali.

Uradi sam – POLICA sa iscrtanim postoljem 1

Korak 1 – pripreme

Prvi korak u ovom poduhvatu jeste određivanje visine na kojoj će polica stajati. Najbolje je da odaberete visinu visokog stočića – 60 cm. Grafitnom olovku povucite liniju. U odnosu na širinu police izvucite vertikalne linije od poda (odnosno podne lajsne) do visine budućeg stočića.

 

Korak 2 – iscrtavanje postolja

Bilo da ste pronašli šablon, bilo da ste sami osmislili svoje psotolje njegove konture iscrtajte grafitnom olovkom po zidu. Pošto je postolje dobilo tačan oblik i dimenziju možete krenuti u bojenje. Boju je važo da pripremite tačno prema uputstvu proizvođača. Birajte malo gušće boje kako vam se tokom slikanja ne bi razlivale. Ukoliko je potrebno, sliku možete i dva puta preći bojom.

 

Korak 3 – postavljanje police

Police sa nevidljivim nosačima bi trebalo da dođu sa jasnim i preciznim uputstvom na šta obratite pažnju pri kupovini.

Boju na zidu ostaviti da se dobro osuši, minimum 24h. Tek onda krenite u kačenje police. Trik koji će vam pri bušenju drastično smanjiti prašinu jeste da cev usisivača postavite odmah ispod mesta gde ćete bušiti rupu i uključite ga zajedno sa bušilicom. Najverovatnije je da nećete morati ni da čistite posle toga.

 

Polica je gotova!
 

Uradi sam – POLICA sa iscrtanim postoljem 2

Ukoliko niste obdareni talentom za slikanje, postoji rešenje. Možete poručiti stiker za zid oblika nogara stola i zalepiti ga ispod postavljene police.

 

Javite kakvi su vaši rezultati.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.6 (5 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.