Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Uradi sam – dekorativni VENČIĆ od kartonskih rolnica

Najbolje su one praznične dekoracije koje se prave brzo i lako i od materijala koji je najčešće samo otpad. Predstavljamo vam projekat u kome za osnovni materijal koristimo kartonske rolnice od toalet papira, a pravimo dekorativni venac.

Od svih uradi sam malih projekata najviše volimo one brze i lake, koji ne traže puno vremena već nam predstavljaju vreme za opuštanje i odmor od svakodnevnice. Upravo je pravljenje ovog dekorativnog venčića za vrata jedan takav poduhvat.

Potrebno je:                                                           Alat:

- kartonske rolnice od toalet papira ili ubrusa        - makaze

- boja                                                                      - četkica 

- plastelin

- lepak

Korak 1 – bojenje

Kartonske rolnice od toalet papira ili ubrusa možete skupiti vremenom, a čuvajte ih tako da ne izgube oblik. Obojite ih iz dva puta, odnosno „u dve ruke“ kako bi boja bila puna.

Korak 2 – sečenje

Pošto se boja dobro osušila, isecite koturove jednake debljine, s tim da prethodno rolnice pritiskom ruke dovedete u oblik elipse sa zašiljenim krajevima.

Mi smo napravili 85 koturova, tako da donji venčić bude sastavljen od 10 cvetova, a gornji od 7. Na vama je da odaberete da li ćete narpaviti manji ili veći venčić, te će srazmerno i rasti broj potrebnih koturova.

Korak 3 – cvetovi

Svaki cvet sastoji se od 5 kotura. Spajajte ih lepljenjem super lepkom kako bi povezivanje nastalo momentalno. Neka vam površina stola služi kao nivelacija da svi cvetovi s gornje strane budu ravni. Stavljajte male tačkice lepka samo na mestu spajanja, kako biste izbegli curenje lepka i zamrljane koturove.

Savet plus: pre lepljenja formirajte cvet „na suvo“ kako biste videli gde tačno treba naneti lepak.

Korak 4 – formiranje venčića

Spajanjem dobijenih cvetova formirajte manji i veći venčić. Kako smo malopre rekli, ovde je upotrebljeno 10 cvetova za donji venčić i 7 za gornji.

Korak 5 – venčić

Venčiće međusobno spojite ponovo lepkom. Stavljajte tačkice na mesta spajanja i ne pomerajte venčić nekoliko minuta dok se lepak čvrsto ne stegne. Možete se poslužiti i malom heftalicom i pažljivo međusobno povežite venčiće.

Korak 6 – bobice

Crvene bobice napravite od plastelina i sušite ih u rerni dok ne postanu tvrde. Zalepite ih za venčić super lepkom.

Gotovo !!!

Na našoj fan stranici podelite svoje venčiće, i neke nove ideje ukoliko imate.

Savet plus: Venčić dodatno dekorišite prskanjem šljokica u spreju ili nanošenjem laka sa šljokicama.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.5 (15 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.