Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Uradi sam – 3D PAHULJE zimska dekoracija

Pojedine novogodišnje dekoracije mogu ulepšavati vaš dom i tokom cele zime. Upravo su pahulje jedan od takvih ukrasa, te vam predstavljamo kako da napravite savršene trodimenzionalne pahulje različitih boja.

Zima nas je već uzela pod svoje, te i naše raspoloženje postaje sve belje. Dekoracija pahuljama nije samo novogodišnja, ona je postojana tokom sva tri snežna meseca, pa tako one u prazničnim bojama možete skinuti pošto isti prođu, a ostale možete ostaviti i do proleća.

Ovaj uradi sam mini projekat iako ima dosta koraka, daleko je od komplikovanog, a kada vam posle svega nekoliko poteza pređe u rutinu, celoporodična zabava može da počne. A da počnemo i mi.

Potrebno je

- 3 lista papira formata A4                                 - grafitna olovla

- lepak za drvo sa aplikatorom za nanošenje     - heftalica

- makaze                                                             - gumica za brisanje

- lenjir

Korak 1

Uzmite tri lista papira, preklopite ih savijajući na pola i trudite se da budete precizni. Otvorite. Isecite papir prateći liniju savijanja. Ukupno dobijate 6 papira.   

Korak 2

Sve papire precizno savijte kako je prikazano na slici, a potom odsecite pravougaoni deo koji je preostao. Dobili ste 6 kvadrata. Dobijene kvadrate ostavite savijene po dijagonali.

Korak 4

Na dužoj strani dobijenog trougla, počevši od levog ćoška, izmerite i obeležite tri segmenta po 2 cm.

Korak 5

Savijte trougao u jedan manji, tako da obeležna strana bude okrenuta ka vama. Iscrtajte linije po kojima ćete seći prateći malopre obeležena mesta. Od vrha trougla obeležite 1 cm na jednoj strani trougla i izvucite liniju paralelnu strani trougla.

Korak 6

Vodeći se linijama koje ste iscrtali na razmaku od 2 cm isecite makazama papir, ali samo do granične linije koju ste poslednju iscrtali. Obrišite preostale linije.

Korak 7

Pošto ste svih 6 kvadrata na ovaj način pripremili, prelazimo na savijanje. Kvadrate rasklopite dva puta.

Korak 8

Uzmite dva krajnja unutrašnja ćoškića i spojite ih tako da dobijete cevastu formu. Spojite ih lepljenjem, stavljajući lepak samo na ćoškove.

Korak 9

Okrenite čitav kvadrat na drugu stranu (da vam malopre dobijena savijena cevčica bude okrenuta ka stolu). Uzmite sledeća dva ćoškića i spojite ih na isti način, ali na suprotnu stranu od prvih. Spojite lepljenjem.

Okrenite kvadrat i zalepite sledeća dva ćoška ... Ponavljajte proceduru dok ne spojite sve ćoškove naizmenično.

Gotov je prvi od 6 osnovnih elemenata za formiranje pahuljice. Ponovite ove korake i na ostalim kvadratima kako biste dobili preostalih pet elemenata.

Korak 10

Završili ste? Uzmite tri elementa i spojite međusobno vrhove jedne strane. Dobili ste polovinu vaše pahulje. Uradite isto i sa preostala tri elementa.

Korak 11

Uzmite dva dobijena trokraka elementa i spojite ih međusobno heftalicom kako je prikazano na slici. Spojite i krake međusobno heftalicom kako biste dobili čvrstu dekoraciju koji kasnije dalje možete spajati međusobno, kačiti na zid, prozor, jelku i td ...

Gotovo!!!

 

Pahulja možete napraviti veliki broj i u različitim bojama i veličinama. Veličina kvadrata od koga ćete praviti pahulje zavisi samo od vaših želja, mogučnosti i veštine da rukujete sa sitnim ili krupnim elementima. Za praznične dekoracije birajte zlatne, srebrne, crvene i/ili zelene papire.

Uživajte, a na fan stranici možete nam kačiti i slike kada i sami budete pravili.

Savet plus: za pravi svetlucavi efekat pahulje uzmite papir koji je s jedne strane bele, a sa druge srbrne boje.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.8 (15 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.