Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Tamno plava, boja za odabrane

Još od davnina tamno plava boja je smatrana posebnom bojom, a često je i sama bila najskuplja od svih boja koje su se mogle naći. Danas je možete naći svuda, ali je malo onih koji je znaju kombinovati na pravi način.Mi znamo, a vi ?

Još od davnina tamno plava boja je smatrana posebnom bojom, a često je i sama bila najskuplja od svih boja koje su se mogle naći. Smatrana je bojom, koju su mogli da nose samo određeni ljudi, tj oni koji su pripadali najvšem sloju. Danas svako može nosti i koristiti tamno plavu, ali je malo onih koji je znaju uklopiti na pravi način.

U spavaćoj sobi je veoma lepo koristiti i kombinovati tamno plavu boju sa drugim nijansama. Ako se odlučite da zidove okrečite tom bojom, onda drugi detalji, prekrivač za krevet, zavese itd. trebaju biti svetlih boja. 

Tamno plava boja u kuhinji nije svakodnevnica koju možemo videti u domovima. To je upravo zbog toga što se mnogi plaše da je primene i kombinuju u toj prostoriji. Zato se u kuhinji ona može naći samo kao boja nekog elementa ili neke dekoracije.

Kada govorimo o plavoj boji njena primena u kupatilu je svakodnevna, i mnogo ljudi se odlučuje baš za  ovu boju, jer nju poistovećujemo sa vodom. Tamno plavo kupatilo je uvek pravi pogodak. Ako želite da imate plave pločice, najbolje je birati one sa sjajnim premazom, a izbegavati mat. Jer mat pločice i tamna boja reviše sužavaju prostor.

Ako je u vašem stanu ili kući dnevna soba manjih površina, najbolje je u njoj izbegavati dominaciju tamno plave boje. Tada vam je najbolje da nju koristite kao boju koju ćete kombinovati sa drugin svetlijim bojama. A ako imate veliku dnevnu sobu, onda tamno plavu možete koristiti i kao dominantnu. Dnevne sobe u ovim nijansama izgledaju veoma otmeno i elegantno, i gotovo nikad ne ostaju neupečatljive.

 

Za tamno plavu se kaže da je to boja za odabrane, za one koji znaju šta je stil i elegancija. Dozvolite sebi taj luksuz, i primenite ovu boju u nekoj prostoriji vašeg doma.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 3.8 (4 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.