Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Tamno ljubičasta, boja koja odiše skladom

Tamno ljubičasta je boja koja je sama po sebi sofisticirana, i ona koja odiše elegancijom i kao takva odgovara svakoj prostoriji u kojoj se nađe, bilo da u obliku nekih detalja ili kao dominantna boja.

Tamno ljubičasta je boja koja je sama po sebi sofisticirana, i ona koja odiše elegancijom i kao takva odgovara svakoj prostoriji u kojoj se nađe, bilo da u obliku nekih detalja ili kao dominantna boja. Još od davnina su je bogati velikani koristili na svojim dvorovima, da bi svojom lepotom i elegancijom činila njihove enterijere još lepšim i elegantnim. Može se reći da se ona provlači kroz skoro sve stilove opremanja počevši od contry pa sve do najsavremenijih stilova opremanja enterijera današnjice. 

U dnevnoj sobi se rado koristi i veoma se lepo može uklopiti, i učinti je drugačijom. Uglavnom se kaže da malo smelije osobe ili one koje vole da eksperimentišu,  tamno ljubičastu biraju kao osnovnu boju u svojoj dnevnoj sobi. Ako niste baš toliko sigurni da tamno ljubičasta bude dominantna boja u vašoj  dnevnoj sobi, izaberite neki detalj ili komad nameštaja u toj boji. Možete pronaći stazicu ili tepih u toj boji i tako oplemeniti enterijer i učiniti ga lepšim i zanimljivijim za vas, vaše ukućane i goste. 

Ako poželite da vašu spavaću sobu krasi tamno ljubičasta boja, najbolje je da u toj boji kupite posteljinu ili neki unikatni prekrivač. Najbolje je da se uz sve to uskladi još po neka sitnica u toj boji, npr. lampa, stazica pored kreveta... Možete kombinovati ljubičastu sa belom, braon, sivom i još mnogo drugih boja.

Kupatilo u tamno ljubičastoj boji je pravi izazov, čak i za poznate dizajnere enterijera, mada ga oni vrlo često koriste. Ne preporučuje se ova boja kao osnovna, ali možete je koristiti kao boju jednog zida u vašem kupatilu, ili kao boju nekog elementa u njemu, npr, kade za kupanje. Ovo može ujedno biti veoma lepo i praktično rešenje.

Tamno ljubičasta, ukoliko se koristi u kuhinji i za kuhinjske elemente, treba biti sa sjajnim premazima, i treba izbegavati mat, jer vizuelno smanjuje prostor. Tako da su pultovi i kuhinjski elementi u kombinaciji sa visokim sjajem pravo rešenje.

 

Ako vaše uređenje prostora bude vođeno savetima iz ovog teksta, možemo vam garantovati da će vaš životni prostor biti savršeno uređen, sa puno elegancije, umetnosti i sofisticiranosti.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 3.7 (7 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.