Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Ručavanje u prolazu

Prolazna trpezarija je sasvim uobičajeno rešenje organizacije stana. Iako se Vama čini da je to samo „nužno zlo“ kome ste morali pribeći, u sledećim redovima videćete da je u stvari to često rešenje čuvenih stranih i domaćih arhitekata.

Za početak treba naglasiti da ovakve tipove trpezarija nikako ne treba mešati sa sada najčešćim rešenjem, gde su kuhinja, trpezarija i dnevna soba najčešće spojene.

šaljiva skica prolazne trpezarije

Da biste u ovakvom prostoru obezbedili udobno obedovanje potrebno je da pre svega odaberete advekatan nameštaj.

Bela boja uvećaće vizuelno prostor

U prostorima i hodnicima kvadrastog oblika, idealni su kružni stolovi. Oni će najčešće biti centar, oko koga će se vršiti komunikacija između prostorija. Dok će prostorima i hodnicima na duž elipsa ili pravougaonik biti savršeni odabir.

Advekatan oblik nameštaja presudan je za dobro organizovanu prolaznu trpezarijuAdvekatan oblik nameštaja presudan je za dobro organizovanu prolaznu trpezariju

Pored adekvatnog oblika, vodite računa i o veličini stola. Preveliki stolovi delovaće zbijeno iako praktično ima dovoljno prostora za prolaz. Ukoliko ima više od 4 člana porodice, pa na sto ne može stati svo posluženje, možete upotrebiti kolica za služenje.

Odgovarajuća dimenzija stola nedozvoljava prenatrpanost prostora

U takozavnim „salonskim stanovima“ često se može videti situacija gde je ulazni hol i trpezarija. Ova rešenja su nastala iz potrebe sobe više, i nepotrebno velikog ulaznog hola, koje je u međuratnom periodu, kada su zgrade zidane, bio jako značajan.

Trpezarija u ulaznom holu često je viđen u tzv salonskim stanovimaTrpezarija u ulaznom holu često je viđen u tzv salonskim stanovima

U zavisnosti od veličine prostora možete postaviti komodu za posuđe. Zidovi su ti koji će ovaj prostor učiniti jedinstvenim. Velike slike, porodične fotografije, upadljive tapete, stikeri ... pustite mašti na volju, vodeći računa da sve bude skladno uklopljeno.

Stavite stolica koliko ima ukućanaEfektan nameštaj najbolje rešenje

Ovaj mali prostor savršeno dobro ume da ponese veliki izbor i najrazličitije kombinacije boja. Taman zid neće tako značajno uticati na smanjenej prostora jer pored toga, samo unosom nameštaja svetlih boja otvarate prostor i poništavate skučenost.

Zidovi neka budu glavni detalj uređenja

Veliki lusteri su ovde savršeno osvetljenje. Kako je glavno dešavanje ovog prostora za trpezarijskim stolom, možete odabrati efektan luster koji će ovom prostoru dati poseban doživljaj.

Luster je glavni detalj

Interesantno je da ovakvi prostori oblikovno i stilski ne mroaju biti povezani sa ostalim prostorijama. Vesele boje na ulazu ili prolazu iz prostorije u prostoriju osvežiće najčešće minimalističke ostale prostorije.

Dobar dizajn nameštaja učiniće trpezariju jedinstvenom

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.7 (15 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.