Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Reciklirano staklo u enterijeru

Zagađenje planete nas primorava da razmšljamo o reciklaži raznih proizvoda. Staklo kao materijal pruža dobre mogućnost za reciklažu, a pritom ima dobra estetska svojstva kada se preradi i pomeša sa drugim materijalima

Staklo je savršeno održivi materijal. Proizvodi se prvenstveno od peska, što znači da ne emituje nikakve loše hemikalije, ne upija toksine i pruža korišćenje u različitim oblicima. Najbolje od svega jeste da u većini oblika može da se reciklira bezbroj puta.

Ipak, od svega najbitnije jeste lepota recikliranog stakla i ušteda energije koja se potroši na reciklažu stakla koja je dosta niža od same početne proizvodnje.

Reciklirano staklo sija poput dragulja u različitim bojama. U novonastalim formama  sadrži se 70 % stakla, ostatak su vezivni materijali koji drže staklo u željenom obliku.

Ovo reciklirano staklo može da posluži za kuhinjske radne ploče, ploče za ugradnju lavaboa u kupatilima, za podove i mnogo drugog.

Naravno, reciklirano staklo ne mora biti samo izlomljeno i da podseća na terace, ono može da se lije u nove oblike i da tako nastanu staklene pločice ili razne ploče za stolove i kuhinje.

Staklene mozaik pločice su veliki trend postale i budite sigurni da su izrađene od recikliranog stakla.

Na ovakva dostignuća trebamo biti ponosni, jer ne moramo ništa da uništavamo što se tiče stakla. Uvek reciklažu možemo da vrtimo u krug i da prilagođavamo našim potrebama.

Bez sumnje ovi proizvodi će se uklopiti u naše enterijere,  jer se dozvoljava širok spektar boja.

I mogućnosti izlivanja recikliranog stakla pomešanog sa epoksidnim smolama mogu da naprave prave unikatne podove u Vašem domu.

<a style="text-align: right; class=" colorbox"="" data-cke-saved-href="/sites/default/files/homepage_slideshow05.jpg" href="/sites/default/files/homepage_slideshow05.jpg">

Na Vama ostaje da počnete da razmišljate o reciklaži i održavanju ekologije naše Zemlje.

 

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.8 (15 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Jovana Cvetković

Bavim se projektovanjem nameštaja i dizajnom enterijera, kao i na istraživanju višefunkcionalnog nameštaja. Počnite da razmišljate "višefunkcionalno" i rešićete problem sa viškom sadržaja u vašem domu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Re: Reciklirano staklo u enterijeru

Što se tiče kuhinjskih radnih ploča izradjenih od recikliranog staklam, materijal se zove VETRACO (Vetrazzo) i papreno je skup. Koliko sam upoznat proizvodi se samo u SAD-u.

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.