Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Praktične, a dekorativne panel zavese

Dugotrajnost, lakoća primene i upotrebe, kao i ogroman broj različitih dezena i materijala, panel zavese čine jednim od izbora broj jedan kako za poslovne tako i stambene prostore.

Jedan od ključnih momenata u dekoraciji doma su zavese. Ne samo zbog estetike, nego i zbog pravilnog odabira za prostor koji imamo na raspolaganju jer količina svetlosti koju one mogu da propuštaju, značajno zavisi kvalitet života u stanu ili rada u poslovnom prostoru.

panel zavese 1

Jedan od novijih sistema na našem tržištu i možda još uvek nedovoljno zastupljen i popularan su panel zavese. Njihova primena se najčešće može videti u poslovnim prostorima, međutim podjednako su funkcionalne u stambenim prostorima koji imaju velike prozore i visoke plafone. Svakako, njihova primena nije ograničena samo u pomenutim situacijama.

panel zavese 2

Panel zavese su zapravo zavese od impregniranog poliesterskog platna ili od materijala koji se koriste za klasične zavese i draperije (markizeta, organdina, tafta i drugih) sečene u obliku uskih vertikalnih panela koji se „kreću“ po šinama postavljenim u obliku garnišne iznad prozora ili na plafonu. U kombinaciji sa odgovarajućim brojem kanala za klizanje na garnišni mogu se realizovati različite kombinacije slaganja i pomeranja panela.

sistem klizača za panel zavesepanel zavese 3

Njihova značajna prednost jeste to što se izrađuju po meri i što je moguće prilagoditi ih svakom prostoru, a šina je trajna pa se zavese mogu menjati.

Izborom materijala za panel zavese može se u velikoj meri dizajnirati enterijer – od jednobojnih, svedenih i "ozbiljnih" dezena za poslovne prostore, preko diskretnih dezena sa printom ili tkanjem koji imaju široku mogućnost primene, pa sve do šarenih i veselih materijala za kuće i stanove.

panel zavese 4

panel zavese 5

Panelni sistemi su idealno rešenje za velike staklene površine, balkonska vrata ili staklene zidove. Takođe moguće je i primeniti kao vrstu lagane pregrade - paravana čime će se odvojiti radni prostor u okviru dnevnog boravka na primer, ili deo za presvlačenje u okviru spavaće sobe.

panel zavese 6

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (12 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Ana Divac

Dizajner, projektant nameštaja i enterijera, dekorater i autor-saradnik u on-line magazinima. Diplomirani inženjer prerade drveta - projektovanje nameštaja i enterijera. Moto: Funkcija i estetika ne isključuju jedna drugu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.