Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Povoljni oblici enterijera- Feng Šui

Kada se pomenu povoljni oblici enterijera u Feng šuiju, misli se na rasporede prostorija u kući i njihovim obicima, kao i zidovima u svakoj od njih.

Uvek je bolje opredeliti se za pravilan, simetričan oblik. Rečnikom Feng šuija, to znači da sve što je nepravilno ili asimetrično uvek ukazuje na to da nešto nedostaje ili je nedovršeno. Tako je pun kvadrat uvek bolji od izduženog. Pun krug je uvek bolji od polukruga i iz tog razloga uvučeni prozori i zastakljene terase koje čine udubljenje retko kad podstiču kao dobar Feng šui.

Male nepravilnosti se takođe ne podstiču. Sto za ručavanje okruglog obika odličan je za veliku porodicu. Trpezerijski sto kvadratnog oblika je odličan za malu porodicu. Oblik nagoveštava savršenu ravnotežu i ukorenjenu simetriju koja stvara neusiljene i harmonične odnose.

Zidovi bi trebalo uvek da budu okrečeni tako da prikrivaju nepravilnost oblika. Što se povoljnih oblika tiče, kvadratni ima vrlo uravnoteženu energiju i vrlo je povoljan za porodičnu harmoniju.

Okrugli oblici obeležavaju metal i podesni su za zapadne i sverozapadne oblasti. Pravljenje savršeno okruglih zidnih slika ili tapiserija s dobro odabranim bojama na svakom severnozapadnom zidu predstavlja dobru zamisao, jer time stvarate povoljnu sreću za sve članove porodice. Nemojte samo da okrugli oblik bude preterano velik, jer može da se desi da nadvlada prostor u kome se živi. U velikim poslovnim prostorima on je idealan kada stoji na severozapadu. Trouglast oblik treba izbegavati jer on predstavlja oblik vatre.

Literatura Lilijan Tu

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 3.5 (6 votes)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.