Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Povećajte prostor koristeći ogledala

Osim dekorativne svrhe, i smeštanja u prelepe grandiozne ramove, ogledala će učiniti svaku prostoriju svetlijom i većom.

Ogledala su nezaobilazan detalj svakog doma. Pomoću sledećih saveta, saznajte kako da u isto vreme dekorišete i povećate prostorije.

Spavaća soba

Svi smo već dobro upoznati sa američkim plakarima koji na vratima imaju ogledala. Oni vizuelno čine prostoriju većom. Drugi način jeste postavljanje ogledala iznad uzglavlja kreveta. Možete ga postaviti celom dužinom, ili više manjih ogledala. Ukoliko koristite ramove, birajte tanke i diskretne.

Dnevna soba

U dnevnom boravku takodje možete postaviti ogledalo od poda do plafona. Ova ogledala možete ostaviti glatka ili na njih postaviti tj. zalepiti ukrase. Takodje, ukoliko se uklapa uz enterijer sobe, možete postaviti ogledala koja su podeljena uz pomoć daščića na kvadrate. Mogu biti postavljena na ceo ravan zid, ili ukoliko imate kamin ili gredu koji štrče, postavite sa obe strane tog zida.

U trendu su i ogladala boje bronze. Ona u odgovarajućim enterijerima mogu delovati jako elegantno i sofisticirano. I ona takodje mogu biti sa ili bez ukrasa.

Hodnik

Deo kuće/stana koji retko možemo naći bez ogledala. Obzirom da je to najmanji deo kuće, u ovoj prostoriji ogledala imaju važnu ulogu u povećanju prostora. Izaberite zid koji je najmanje zaklonjen nameštajem i na njega postavite ogledalo. Ukoliko želite da stvorite efekat „kuće ogledala”, da dodate više dubine i mistike, postavite ogledala na dva susedna zida, ali se tada trudite da nameštaj svedete na minimum.

hodnikhodnik

Kuhinja

Ukoliko imate linijsku kuhinju, u kojoj su svi elementi sa jedne strane, ogledalo možete postaviti na zid prekoputa. Ukoliko je Vaša kuhinja u obliku slova U ili L postavite ogledala umesto pločica izmedju gornjih i donjih kuhinjskih elemenata.

KuhinjaKuhinja

Trpezarija

Bilo da imate veliku ili malu trpezariju, ogledalo će dati osećaj komfora i svaki Vaš obrok učiniti prijatnijim.

TrpezarijaTrpezarija

Kupatilo

Malo ogledalo iznad lavaboa zamenite velikim. Ako se odlučite da ne stavljate ram, neka se ogledalo prostire od samog lavaboa pa sve do plafona. Ako se pak odlučite za ram, nemojte ići do plafona već bar jedno 30cm niže.

KupatiloKupatilo

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 4.8 (10 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.