Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Položaj ogledala po Feng Shui pravilima

Ne zna se tačno u kom milenijumu su nastala prva ogledala, ali se pouzdano zna da bez ogledala nema dobrog Feng Šui projekta u stambenom prostoru.

Ogledalo je glavni lek, najvažnija Feng Šui alatka, a treba da su kvalitetna, iz jednog dela, sjsjna i čista. Ogledala treba da su dovoljno velika da se i najviši članovi porodice mogu videti u njemu. Ramovi ogledala treba da su sa blagim uglovima. Dobro je da u malo nagnuta u gornjem delu i obešena u visini očiju.

ogledalo - feng shuiogledalo - feng shui

Ogledala ne bi smela biti:  napuknuta – odlomljena;  zamagljena ;  iz više delova ;  sa raznim brušenim dekoracijama, natpisima, cvetovima, likovima itd.; naslonjena, a bez rama.

ogledalo - feng shuiogledalo - feng shui

Ogledala su najčešće:  ravna ; konveksna (ispupčena, izbočena), inače najopasnije ogledalo, jer odmah vraća energiju ka njenom izvoru;  konkavna (udubljena, ulegnuta), manje štetno ogledalo od konveksnog, jer u sebe upija svu negativnu energiju, a ne šalje mnogo akumulirane shar chi.

ogledalo - feng shuiogledalo - feng shui

Pored svoje osnovne namene, ogledala seu Feng šui-ju  koriste za:
- preusmeravanje chi-ja;  preusmeravanje shar chi-ja, odnosno vraćanje shar chi-ja svom izvoru;  da lep prizor spolja „dovedu“ u dom; da privuku novac; za zaštitu od negativne energije koja dolazi od stepenica, lifta, loših komšija; za zaštitu od negativne enrgije koja dolazi spolja, itd.

ogledalo - feng shuiogledalo - feng shui

Kada je reč o velikim ogledalima, onda je trpezarija idealno mesto za postavljanje najvećeg ogledala. Cilj je da se umnoži obilje na vašem stolu, odnosno hrana i piće. Dobro je na stolu u trpezariji uvek držati posudu s pomorandžama ili sitnim kolačima. Trpezarija je Yin prostorija. Ako je trpezarija mala, ogledalo će pomoći da izgleda dovoljno velika.

ogledalo - feng shuiogledalo - feng shui

U kuhinji, postavite ogledalo iznad šporeta da donese sreću i novac. Ako ste, dok radite u kuhinji, leđima okrenuti ulaznim vratima, postavite ogledalo tako da „kontrolišete“ ulaz.

ogledalo - feng shuiogledalo - feng shui

Ako je kupatilo u samom centru kuće, prostor se, pored uobičajenih lekova, može lečiti postavljanjem velikih ogledala na dva zida. Ovde ne postavljajte pločice-ogledala. Na vrata kupatila postavite visoko osmougaono ogledalo, ali vrata moraju biti uvek zatvorena.

ogledalo - feng shuiogledalo - feng shui

Ogledala se ne postavljaju u spavaću sobu, osim ako nije potrebno kontrolisati ulazna vrata u sobu, kao na slici:

Ogledalo u kancelariji, postavljeno iza kase, povećava finansijsku dobit. Ogledalo postavljeno na kosi zid stvara simetriju u prostoru.

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 3.3 (10 votes)
Sviđa mi se!
Reference:

Autor: Jovana Milivojević

Apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu na odseku Prerada drveta (podsmer Enterijer i dizajn nameštaja). Zainteresovana za sve vezano za ovu struku, uvek otvorena za sugestije i spremna da da savet kome god da je on potreban.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.