Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Položaj kreveta po Feng Shui pravilima

Krevet, stvar bez koje i da hoćemo ne možemo dugo da funkcionišemo. Dobar san je ono što svima treba, a ne možemo ga imati bez udobnog kreveta. Feng Shui saveti su tu da vam pomognu gde i kako postaviti krevet u spavaćoj sobi.

Krevet, stvar bez koje i da hoćemo ne možemo dugo da funkcionišemo. Dobar san je ono što svima treba, a ne možemo ga imati bez udobnog kreveta. Postoji mnogo pravila gde i kako treba postaviti krevet, mada je Feng Shui najpouzdaniji i samim tim najpopularniji. 

Po Feng Shui pravilima, treba birati krevete koji imaju čvrsta ili tapacirana uzglavlja, a izbegavati rupičasta, rešetkasta, jer ona ne pružaju potpuni osećaj sigurnosti. Čvrsta uzglavlja se pogodna jer se prislanjanjem na njih oseća sigurnost i ona predstavljaju barijeru za negatvne uticaje.Ovo pravilo prvenstveno važi za nesigurne i nepoverljive osobe, i može im pomoći da vremenom to potisnu iz sebe.

Obratite pažnju da krevet nikada ne postavljate po dužini uza zid, već mu obezbedite prilaz sa obe strane. Ovo pomaže da partneri imaju osećaj ravnopravnosti. Ovo važi samo za krevete za dve osobe. 

Kada birate krevet za vašu spavaću sobu, vodite računa da ispod njega ima prostora, kako  bi energija nesmetano kružila. Ukoliko ste primorani da ispod njega držite razne stvarčice, za koje nigde drugo nemate mesta, one moraju biti sređene. Nered ispod kreveta nije poželjan, jer se smatra da on odvlači dobru energiju, i da taj nered negatvno utiče na sklad u vašem životu.

Zid iznad kreveta bi trebao da bude prazan. Pod praznim zidom podrazumevamo da na njemu nema polica, slika, most ormara, jer sve to iznad može izazvati nelagodnost, i probleme sa spavanjem, što vremenom dovodi do zdravstvenih problema. Dakle, police premestite na druge zidove, a prostor iznad kreveta ostavite da "diše".

Feng Shui vam može dosta pomoći u životu, ako ozbiljno shvatite sve o čemu govori. Načela ove nauke baziraju se na harmoniji i protoku pozitivne energije u vašem domu. Ništa ne košta da proverite, da li će vam ova nauka pomoći da unesete blagostanje i dobro raspoloženje u vaš životni prostor.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 4.1 (18 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Miljana

Rodjena u Paracinu,zavrsila Skolu mode i lepote u Nisu.... Zaljubljenik u dizajn enterijera.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.