Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

PLAŽA MULINI- NOVA ROVINJSKA OAZA

Plaža je šarmantno utočište skriveno na kraju grada i udaljeno svega petnaestak minuta hoda od centra, na koju mogu doći svi turisti koji požele kao i sami građani Rovinja.

Od planiranja do realizacije bilo je potrebno gotovo pet godina. Plaža je šarmantno utočište skriveno na kraju grada i udaljeno svega petnaestak minuta hoda od centra, na koju mogu doći svi turisti koji požele kao i sami građani Rovinja.

Ahitektonski studio 3LHD, prilikom projektovanja, plažu je nastojao da što bolje uklopi u obližnju okolinu. Kako je potez od marine do plaže pod izrazitim uticajem morskih talasa, tu zonu su projektovali kao mnoštvo izlomljenih stena, ploča za sunčanje koje su okružene zelenim zonama.

U drugoj, mirnijoj zoni uvale je šljunkovita plaža sa bujnom mediteranskom vegetacijom i blagim ulazom u more. Ceo potez je projektovan u tzv.belom betonu s istaknutim delovima prirodnog kamena.

Najuočljiviji je plažni objekt koji je projektovan kao paviljon iznad koga lebdi čelična pergola zanimljive strukture. Ovaj projekat je svakako dodatno obogatio ponudu grada Rovinja, jednog od najlepžih mesta na celom Jadranu.

Izvor MCM magazin, http://vizkultura.hr/plaza-mulini/

Vaše mišljenje nam je važno!

Your rating: None Average: 5 (1 vote)
Sviđa mi se!

Autor: IvanaVukcevic

Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na katedri za unutrasnju arhitekturu i dizajn namestaja 2000 god. Deset godina iskustva na poslovima dizajna namestaja, enterijera, projektovanja namestaja.

Slični tekstovi

Slične galerije

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.