Sitnice za kucu - najpovoljnije cene
Pronadji

Plastična revolucija

Od otkrića pa do danas plastika je našla svoj put do dizajnera nameštaja. Njene mogučnosti su velike, pa je prava šteta ne iskoristiti i izabrati jedan komad nameštaja za Vaš dom.

U XX veku je došlo do mnogih otkrića i novina. Plastika je jedna od otkrića koja je uzdrmala i promenila čovečanstvo. Materijal na potpuno sintetičkoj bazi je često okarakterisan kao jeftin i ne tako lep, ali danas dizajneri plastičnog nameštaja ruše tabue i dokazuju da plastika može da izgleda veoma dobro i skupo.

Plastika kao materijal donosi mnogo mogućnosti u izradi nameštaja i aksesoara. Pored toga što može da zauzme bilo koji oblik koji joj vi nametnete, može da bude providnog izgleda, pa do svih željenih boja.

Pored toga što pruža širok spektar boja, ona može da ima i različitu strukturu. Od one koja je vrlo čvrsta i maltene nesalomiva, do one mekane i savitljive.

Inovacije dizajnera nameštaja od plastike donose mnoge mogućnosti u uredjenju doma. Od minimalističkih stilova, pa sve do teškog baroknog stila i onog stilskog nameštaja koji se provlači već vekovima.

Što je i najbitnije plastika kao materijal se može kombinovati sa svim ostalim materijalima kao što su metal, tekstil, drvo...

Kombinacija plastike i nekog dobrog mebl štofa u vašem domu može napraviti pravi ekskluzivitet. Drvo i plastika grade stil mirnoće, dok metal i plastika su hladniji i više se koriste za eksterijere.

Danas kada su mogućnosti plastike dostigle velike granice, a i sama njena reciklaža, prava je šteta ne iskusiti i priuštiti sebi bar jedan komad nameštaja. Cene zasigurno ne dostižu toliko velike granice kao kada se radi o nameštaju izradjenom od plamenitog materijala, a opet dobijate moderan i savremen izgled kuće.

Različiti modeli  i stilovi zasigurno će naći put do modernih enterijera.

Vaše mišljenje nam je važno!

Vaša ocena: None Average: 5 (6 votes)
Sviđa mi se!

Autor: Jovana Cvetković

Bavim se projektovanjem nameštaja i dizajnom enterijera, kao i na istraživanju višefunkcionalnog nameštaja. Počnite da razmišljate "višefunkcionalno" i rešićete problem sa viškom sadržaja u vašem domu.

Slični tekstovi

Slične galerije

Komentari

Pošalji novi komentar

Sadržaj ovog polja se čuva u privatnosti i neće biti javno prikazan. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.